Якою буде погода у січні: синоптики дали прогноз

Протягом січня середня температура в Україні очікується в межах 0-4 градусів морозу, що на 1,5-2 градусів вище середніх багаторічних значень.

Об этом сообщает http://biznes-tema.com

Як пише НАРОДНА ПРАВДА, це повідомляється в прогнозі Українського гідрометцентру.



Loading…

За прогнозом синоптиків протягом місяця випаде 21-60 мм опадів, в горах Криму до 124 мм, в західних областях дещо менше, на решті території в межах середніх багаторічних значень.

Середня місячна температура повітря січня в Україні становить 1-6 градусів морозу, в Карпатах, на сході і північному сході країни місцями 7-8 градусів морозу.

Абсолютний мінімум температури становить 23-37 градусів морозу, в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39 градусів морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42 градусів морозу, на узбережжі Криму 13-22 градусів морозу. Абсолютний максимум – 7-14 градусів тепла, на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях до 15-18 градусів, в Криму до 21 градуса тепла.

Середня місячна кількість опадів становить 27-56 мм, в гірських районах і на Закарпатті 57-155 мм. Найбільша висота снігового покриву зазвичай спостерігається в третій декаді січня і становить в середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

“У січні вірогідні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани і ожеледь”, – додали синоптики.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда розповів, що морозна та сніжна зима скоро залишиться лише у пам’яті українців, адже клімат в країні безповоротно змінився.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/01/yakoyu-bude-pogoda-u-sichni-synoptyky-daly-prognoz/”

©1info.net