Huawei заплатить гроші всім користувачам смартфонів

Huawei заплатить гроші всім користувачам смартфонів
Huawei заплатить гроші всім користувачам смартфонів

З кожним днем ​​на ринку можна зустріти все більше різних моделей мобільних пристроїв, починаючи з вкрай відомих і закінчуючи такими, про які більшість навіть ніколи не чуло. Одними з найбільш затребуваних смартфонів по всьому світу є такі від компанії Huawei, яка займається їх створенням і випуском на ринок вже більш ніж шість років. За цей період часу їй вдалося досягти великих успіхів у цій справі, ставши одним з найбільших в світі виробників смартфонів на ринку. Все йшло за планом, але весною 2019 роки ситуація несподівано вийшла з під контролю, тому що влада США підписали спеціальний указ про введення персональних санкцій щодо даного виробника електроніки.

Об этом сообщает http://web-deposit.com

У підсумку, як наслідок, китайська корпорація Huawei потрапила в жахливе становище. Крім безлічі заборон, які ввели в відношенні неї і будь-яких її гаджетів, ще дуже сильно постраждала репутація даного бренду. Справа в тому, що санкції були введені на тлі заяв про те, що даний виробник передає дані про користувачів своїх смартфонів через спеціальні проломи в таких прямо в руки китайської розвідки. Це дуже сильно підірвало довіру до даного виробнику, нехай подібні звинувачення і не підкріпили ніякими офіційними доказами. Щоб якось переконати весь світ у тому, що це порожні звинувачення, які не мають нічого спільного з реальністю, ця компанія вирішила почати платити гроші всім користувачам смартфонів, роблячи це заради одного – довести всьому світові, що з безпекою в гаджетах фірмового виробництва все добре.

Так, компанія Huawei провела в Німеччині закриту конференцію, на яку вона запросила кілька десятків відомих хакерів і експертів в області безпеки. В рамках даного заходу була представлена ​​спеціальна програма заохочення за допомогу в поліпшенні ПО. Суть цієї програми зводиться до того, що за кожну уразливість і пролом у захисті, яку користувачі виявлять в смартфонах бренду, можна буде отримати велику грошову виплату, але для цього потрібно встигнути першим повідомити про таку неполадку, зв’язавшись зі службою підтримки. При цьому потрібно наочно показати, як саме працює вразливість і описати принцип її роботи, зробивши це хоча б коротко. Заявки обробляються протягом 48 годин, а закривати дірки обіцяють в строк від 3 до 90 днів, в залежності від її важливості.

За критичні уразливості в смартфонах і планшетах компанія Huawei готова платити 200 тисяч євро, тобто більш ніж 14 млн рублів. За неполадки в захисті високого рівня обіцяють виплатити 100 тисяч євро, тоді як за проломи середнього рівня так і зовсім платять всього 50 тисяч євро. Отримати за невеликі баги і помилки, пов’язані з безпекою, можна 1 000 євро. Це відмінна реальна можливість заробити велику суму грошей, фактично нічого не роблячи, а отримати її можуть усі користувачі. Головне не забути дотримати одне важливе правило, яке напевно знайоме всім експертам з безпеки – не можна розповідати де-небудь публічно про наявність такої вразливості до того моменту, поки вона не буде усунена шляхом випуску для неї великого оновлення. Грошові кошти обіцяють виплатити на банківський рахунок.

Facebook Comments

Джерело статті: “https://tehnofan.com.ua/2020/01/03/huawei-6556565656/”

©1info.net