За тепло та гарячу воду за грудень львів’яни заплатять на 26% менше, враховуючи зменшення вартості газу

За спожите у грудні тепло та гарячу воду львів’яни платитимуть менше. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про зміну розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води. Відтак, платіжки за грудень для мешканців міста будуть меншими на 26%. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, у середньому в квитанціях кожна сім’я отримає від 100 до 300 грн менше. Також мер запропонував провести у Львові виїзне засідання НКРЕКП для визначення справедливого тарифу за тепло, з урахуванням постанови уряду.

Об этом сообщает http://mukachevo-today.com

«Мені не однаково, які суми прийдуть львів’янам у платіжках за тепло в грудні.

Тому, враховуючи зменшення вартості газу, виконавчий комітет вирішив зменшити розмір нарахування за опалення та гаряче водопостачання на 26%.

Це означає, що в середньому у квитанціях кожна сім’я отримає від 100 до 300 грн менше.

Чому сьогодні мова лише про платіжки за грудень? Тут все просто. Тарифи встановлює не виконавчий комітет, а державний регулятор. Ми звертаємось до НКРЕКП, з проханням провести виїзне засідання у Львові для визначення справедливого тарифу за тепло, з урахуванням постанови уряду.

Всім веселих свят! І пам"ятайте: якщо не знаєте, як правильно, — робіть по закону", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, виконком прийняв рішення змінити розмір нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам категорії «населення» та «бюджет» за грудень 2019 року, у зв’язку із зміною ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/20 року (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 24 грудня 2019 року № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв"язку зі зміною ціни природного газу».


Джерело статті: “http://www.mediastar.net.ua/90510-za-teplo-ta-garyachu-vodu-za-gruden-lvvyani-zaplatyat-na-26-menshe-vrahovuyuchi-zmenshennya-vartost-gazu.html”

©1info.net