Від сьогодні законність формування Конкурсної комісії щодо обрання Директора ДБР під питанням, — депутат Мамка

Григорій Мамка
Григорій Мамка
Григорій Мамка/Facebook

Із 17 січня 2020 року можна вважати, що формування Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора ДБР – буде проходити всупереч норм нещодавно прийнятого президентського закону «Про внесення змін до Закону України "Про ДБР" щодо удосконалення діяльності ДБР» № 305-IX.

Об этом сообщает http://load-bit.net

Про це у коментарі Резонансу заявив заступник Голови Комітету із питань правоохоронної діяльності, народний депутат України Григорій Мамка.

Згідно перехідних положень Закону № 305-IX: «Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України у 30-денний строк з дня набрання чинності цим Законом визначити (замінити) своїх представників до Конкурсної комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань». Відповідний Закон набрав чинності 27 грудня 2019 року, тому кінцевий термін для ВРУ визначити від себе представників у Конкурсній комісії – 27 січня 2020. Першочергово для цього треба провести засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності, там сформувати склад таких представників від різних фракцій.

«Комітет з питань правоохоронної діяльності процедуру затягнув до кінця. Сьогодні Комітет позачергове зібрався. Але. Раптово прийшов лист від фракції «Слуга народу», що вони не встигли визначитися із своїми представниками. При цьому, інші фракції, що не входять до монобільшості, надали свої пропозиції щодо таких кандидатур та подали у визначений строк. Сьогодні останній пленарний день роботи на другій сесії Верховної Ради 9 скликання. Нова сесія та відповідно пленарні засідання розпочнуться лише 4 лютого ц.р.. Тому, тільки з 4 лютого Рада повернеться до цього питання», — зауважив народний обранець.

Григорій Мамка акцентував, все що буде відбуватися після 27 січня 2020 року щодо формування Конкурсної комісії на проведення конкурсу на зайняття посади Директора ДБР – є незаконним. А це є підставою для подальшого оскарження всієї процедури призначення очільника ДБР.

Про існування загрози порушення встановленого Законом строку обрання директора ДБР напередодні заявив Резонансу екс-радник директора Державного бюро розслідувань, адвокат Олег Шрам.

ДБР: ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ


Джерело статті: “http://resonance.ua/vid-sogodni-zakonnist-formuvannya-k/”

©1info.net