За принципового реагування прокуратури трьох осіб за заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України засуджено до реальної міри покарання

За принципового реагування прокуратури Миколаївської області в касаційному та апеляційному порядку переглянуто вирок Ленінського районного суду м. Миколаєва стосовно групи осіб, які вчинили кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 263 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, незаконне поводження із зброєю).

Об этом сообщает http://moneynetnews.com

Прокурором доведено, що у серпні 2015 року, напередодні Державного свята Дня незалежності України, п’ятеро жителів м. Миколаєва виготовили та розповсюдили на території м. Миколаєва та області листівки «Николаевская народная республика», у яких містились публічні заклики розпочинати активні дії за незалежність м. Миколаєва у складі «Новоросії», ставати учасниками нелегальних організацій та допомагати армії самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік».

Вироком суду першої інстанції усіх фігурантів визнано винними та лише одному з них призначено реальне покарання у виді 5 років позбавлення волі, двом – призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки, ще одній особі — у виді 3 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Не погоджуючись з рішенням суду, прокурор подав апеляційну скаргу щодо скасування вказаного вироку, у тому числі з підстав неправильного застосування закону України «Про кримінальну відповідальність», в задоволені якої відмовлено.

Займаючи принципову позицію, прокуратурою внесено касаційну скаргу, за результатом розгляду якої скасовано ухвалу Миколаївського апеляційного суду стосовно трьох осіб в частині призначення покарання із призначенням нового розгляду у суді апеляційної інстанції.

16 січня 2020 року вироком колегією суддів Херсонського апеляційного суду трьом жителям м. Миколаєва призначено реальну міру покарання, зокрема, одному з фігурантів призначено покарання виді позбавлення волі строком на 6 років, двом –у виді 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області


Джерело статті: “https://myk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=264872”

©1info.net