Погода листопада або березня: унікальна зима 2020-го створила дефіцит снігу

Погода листопада або березня: унікальна зима 2020-го створила дефіцит снігу
Погода листопада або березня: унікальна зима 2020-го створила дефіцит снігу

Україна провела всесвітній День снігу переважно без самого снігу – він лежить хіба що в Карпатах. Цю зиму синоптики вже назвали рідкісною, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Об этом сообщает http://kbrvdvkr.top

Чому скрипить, чим пахне і якого буває кольору. Цікаві факти про сніг Чому скрипить, чим пахне і якого буває кольору. Цікаві факти про сніг

Пані Вікторія організовує турніри з футболу просто у снігу – це відео вона зафільмувала рівно рік тому на цьому ж місці. Майданчик був повністю засипаний снігом, у завалах дітлахи намагалися знайти м’яч. Цьогоріч усе навпаки – діти ганяють у футбол без курток і просто у шортах.

Відео Зима без снігу: скільки ще протримається тепло в Україні

Без снігу у Всесвітній день снігу. В Україні цьогоріч зима не надто радує нас снігом, він є хіба що в Карпатах. В інших областях на нього все ще чекають. Цю зиму синоптики вже назвали рідкісною — завдяки теплу і відсутності снігу. На що чекати далі – дізнавалася ТСН.

Зима без снігу: скільки ще протримається тепло в Україні
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Киянка Настя на сніг вирішила не чекати і таки стала на лижі. Щоправда, схил штучний, він працює за принципом бігової доріжки. Дівчині подобається, але зізнається – снігу таки не вистачає. "Я все ж сподіваюся, що він випаде і я зможу покататися на лижах", — каже вона.

Фотогалерея Пакистан та Афганістан потерпають від снігової стихії. Лавини забрали життя вже понад сотні людей (9 фото)

  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Чи готуватися нам до безсніжних зим і повної зміни клімату – питання, яке нині вивчають кліматологи в усьому світі. Вони фіксують аномалії повсюди: приміром, радіти снігу цьогоріч могли у Саудівській Аравії, це сталося лише вдруге за усю історію. Сніг засипав гори і пустельні дороги так, що машинам було складно їхати. Ще більше сніг налякав мешканців пустелі.

Синоптики ж пояснюють – увесь цей час над територією України тримається антициклон, він не пропускає опади, зокрема, і сніг. Як довго це триватиме – прогнозувати не беруться. "Ця зима є доволі таким рідкісним явищем, що так довго тримається середня добова температура. Це десь листопад або березень за кліматичною нормою", — каже синоптик гідрометцентру Наталія Птуха.

Безсніжна погода лякає фермерів: озима пшениця – не вкрита. Це вже спричинило хвороби кореневої системи, ще більше шкоди від гризунів. Але агрономи запевняють, що на урожай це не вплине. "Колонії гризунів вони зростають, але є обробка полів відповідними препаратами. Знову ж таки, ситуація контрольована", — каже аграрна оглядачка Лариса Гук. Єдине, за що переживають аграрії – морози вдарять і сніг таки піде. Але не зараз, а вже навесні.

Кореспондентка ТСН Святослав Родюк


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/pogoda-listopada-abo-bereznya-unikalna-zima-2020-go-stvorila-deficit-snigu-1476855.html”

©1info.net