Телефон засновника Amazon зламали з акаунта саудівського принца, це може бути пов’язано з убивством Хашоггі – ЗМІ

На фото Безос із нареченою вбитого журналіста Хашоггі
На фото Безос із нареченою вбитого журналіста Хашоггі

Телефон засновника Amazon і власника The Washington Post Джеффа Безоса було зламано у 2018 році після повідомлення у WhatsApp, отриманого з акаунта принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана. Про це 21 січня написало видання The Guardian із посиланням на власні джерела.

Об этом сообщает http://muffinsnow.com

Зашифроване повідомлення з номера саудівського принца містило шкідливий файл, який потрапив у телефон Безоса, ідеться в результатах цифрового судового аналізу. Експертиза засвідчила, що шкідливий відеофайл проник у смартфон власника The Washington Post і завантажив звідти великий обсяг даних.

За словами джерел видання, Безос і саудівський принц обмінювалися у WhatsApp дружніми повідомленнями, а 1 травня 2018 року ібн Салман надіслав йому цей вірусний файл.

Які саме дані було вкрадено з телефона Безоса, виданню не відомо.

Експерти із цифрової криміналістики почали перевіряти телефон Безоса після публікації в січні минулого року виданням National Enquirer докладних даних про його особисте життя.

Факт злому може призвести до повторного розслідування діяльності принца і його оточення у зв’язку з убивством кореспондента The Washington Post Джамала Хашоггі, пише видання. Його вбили за кілька місяців після злому телефона власника видання.

У Саудівській Аравії вже спростували факти, викладені The Guardian.

"Нещодавні повідомлення у засобах масової інформації, які припускають, що королівство стоїть за зломом телефона Джефа Безоса, абсурдні. Ми закликаємо провести розслідування щодо цих претензій, щоб ми могли з’ясувати всі факти", – ідеться в повідомленні посольства Саудівської Аравії в США у Twitter.


Recent media reports that suggest the Kingdom is behind a hacking of Mr. Jeff Bezos’ phone are absurd. We call for an investigation on these claims so that we can have all the facts out.

— Saudi Embassy (@SaudiEmbassyUSA) January 22, 2020

Хашоггі вбили 2 жовтня 2018 року після того, як він вирушив у Генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для отримання документів про розлучення.

59-річний журналіст неодноразово критикував владу Саудівської Аравії, зокрема спадкоємного принца Мухаммеда ібн Салмана – міністра оборони країни. Він вів власну колонку у The Washington Post. Журналіст покинув Саудівську Аравію у 2017 році після арешту кількох близьких друзів.

Турецькі правоохоронці вважають, що тіло журналіста розчленували і, ймовірно, знищили в кислоті на території консульства або у сусідній резиденції генерального консула.

19 червня 2019 року спеціальна доповідачка Організації Об’єднаних Націй із питання позасудових страт Агнес Калламард оприлюднила доповідь, згідно з якою є достовірні докази зв’язку між убивством журналіста і спадкоємним принцом Мухаммедом.

Останній свою причетність до вбивства заперечує.

23 грудня суд у Саудівській Аравії визнав вісьмох осіб винними в убивстві Хашоггі. П’ятьох засудили до смертної кари, ще трьох – до тюремного ув’язнення на 24 роки. Трьох визнали невинними.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-telefon-zasnovnika-amazon-zlamali-z-akkaunta-saudivskogo-printsa-zmi-1483786.html”

©1info.net