«Трубу прорвало»: Голова СБУ Баканов називає Богдана «смотрящім» за судами



У суботу, 25 січня 2020 року, на Telegram-каналі "Трубу прорвало", присвяченому діяльності Державного бюро розслідувань (ДБР) за головування там Романа Труби, оприлюднено нові фрагменти розмов за участюголови спецслужби та керівництва Бюро "Трубу прорвало".

Об этом сообщает http://stopotkat.top


В мережі з’явився запис розмови, в якій голова СБУ Баканов називає Богдана "смотрящім" за судами


Йдеться як про стенограм, так і про аудіофайли, передає Еспресо.TV.

Один з оприлюднених файлів є уривком бесіди Труби та давнього приятеля президента Зеленського, чинного голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Обідаючи з Трубою в кабінеті директора ДБР, очільник СБ України каже, що вважає керівника Офісу президента тим, хто стоїть на вершині корупційної піраміди в суддівській системі:

"Труба: В Адміністрації за судову систему відповідає колишній працівник з НАЗК?

Баканов: Угу. Дайте списки.

Труба: Я маю на увазі, що є змога у цьому напрямку теж дивитися, працювати.

Баканов: Повинна бути перша справа проти якогось судді. Вони ж всі пишуться. Це ж не секрет. Вони всі в принципі зафіксовані. Але судова система працює таким чином, що вона потім всіх відпускає. Тобто опери всіх ловили, подавали в суд: бандюків, злодіїв в законі — а суд просто за хабаря відпускав. Потім підключилися прокурори, сказали: що це за фігня, а де ми? Почали відпускати їх трішечки раніше. Суд сказав: так не піде — вони домовилися. Потім міліція сказала: шановні, вибачайте, тоді навіщо ми їх будемо взагалі ловити? Ми їх краще не будемо за гроші ловити. І вони домовилися вже втрьох. Потім адвокати сказали: ви знаєте, шановні, а де тоді наш заробіток? Тому що ви багато чого порушуєте, коли неналежним чином виконуєте свої функції. І вони почали вчотирьох грабувати як бандюганів, так і чесних людей. Бо з’явилася корупційна зв’язка: адвокат, той хто розслідує, прокурор, суд. Потім до них п’ятий долучився — це голова Адміністрації. Як смотрящий від… (каже Баканов, показуючи пальцем вгору).

Труба: Добре".

«Аргумент»



Джерело статті: “http://argumentua.com/novosti/trubu-prorvalo-golova-sbu-bakanov-naziva-bogdana-smotryashch-m-za-sudami”

©1info.net