Україна має намір оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ


Стартувала зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Депутати мають намір оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ, повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, передає "Укрінформ". Це буде першим питанням порядку денного зимової сесії ПАРЄ.

Об этом сообщает http://load-bit.net

Відзначається, що відповідна процедура здійснюється вставанням депутатів при голосуванні за підтвердження повноважень нацделегацій.

"Встаємо. Нам потрібно отримати підтримку 10 з 30 делегатів", — зазначив Гончаренко.

За словами депутата, оскаржити повноваження делегації можна за двома підставами: процедурними — це питання підніме делегація Латвії; і змістовними, — їх торкнеться делегація Грузії, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи.

Гончаренко стверджує, що головним аргументом оскарження повноважень російської делегації є той факт, що в її складі є депутати, які занесені в "чорний список" ЄС.

"У цьому списку є Калашников, Слуцький… І Венеціанська комісія роз’яснила, що це є підставою", — додав він.

Вимогу з боку української делегації буде розглянуто протягом 48 годин, тобто до середи, 28 січня.

Нагадаємо зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі розпочалася в понеділок, 27 січня. У ній бере участь українська делегація. Брати участь в осінній сесії ПАРЄ Україна відмовилася через повернення в асамблею Росії.

Зимова сесія ПАРЄ триватиме з 27 по 31 січня.


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/ukrayina-maye-namir-oskarzhiti-povnovazhennya-rosiyskoyi-delegaciyi-v-parye-336753_.html”

©1info.net