У Брюсселі почалися заходи в рамках Ради асоціації Україна-ЄС

У Брюсселі почалися заходи в рамках Ради асоціації Україна-ЄС
У Брюсселі почалися заходи в рамках Ради асоціації Україна-ЄС
У Брюсселі розпочалися заходи в рамках шостої Ради асоціації Україна-ЄС за участю Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.

Програма візиту керівника Українського Уряду до європейської столиці розпочалася із зустрічі з виконавчим віцепрезидентом Європейської Комісії з питань «Європейської зеленої угоди» Франсом Тіммермансом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Об этом сообщает http://premiumpixel.net

Як очікується після цієї зустрічі керівник української делегації прибуде до представництва України при ЄС, де відбудеться церемонія вручення віцепрезиденту Європейської народної партії Сандрі Калнієте державної нагороди України – ордена княгині Ольги 1 ступеня. Відповідно до Указу Президента України, ця нагорода вручається відомому європейському політику за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність.

У другій половині дня відбудуться двосторонні зустрічі Гончарука з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії за напрямом «Економіка для людей» Валдісом Домбровскісом.

Як очікується, пленарна сесія Ради асоціації Україна-ЄС розпочнеться близько п’ятої вечора (за Брюсселем) під головуванням Гончарука. Європейську делегацію очолить високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель.

Перед початком зустрічі, як очікується, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулєба та єврокомісар з питань політики сусідства та розширення Олівер Варгеї підпишуть угоду між урядом України та Європейською комісією щодо надання підтримки ЄС у розвитку сільського господарства та малих фермерських підприємств в Україні.

За підсумками 6-го засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбудеться спільна прес-конференція Олексія Гончарука та Жозепа Борреля.

Як повідомлялося, 28 січня 2020 року в Брюсселі під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука відбувається шосте засідання Ради асоціації Україна – Європейський Союз. Це перша зустрічі такого рівня між новим складом українського уряду та новим складом Європейської комісії.

Порядок денний передбачає обговорення безпекової ситуації на сході України у контексті протидії російській агресії та імплементації Мінських домовленостей, а також стану справ в тимчасово окупованому Криму. Сторони обміняються оцінками щодо прогресу в імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та у розвитку торгівлі, ходу ключових реформ, включаючи сферу юстиції, свободи та безпеки.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2864460-u-brusseli-pocalisa-zahodi-v-ramkah-radi-asociacii-ukrainaes.html”

©1info.net