У Тернавці горіла дача, а в Мамализі — господарська будівля


26 лютого 2020 року у селі Тернавка Герцаївського району сталася пожежа в житловому будинку, який власники використовували як дачний. Напередодні господарі прибирали на подвір’ї, а сміття вирішили спалити неподалік будинку. Залишивши полум’я без нагляду, господарі поїхали додому. Вітер роздмухав вогонь, і він перекинувся на покрівлю житлового будинку.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Отримавши повідомлення про пожежу, на місце виклику було направлено черговий караул 13 державної пожежно-рятувальної частини міста Герца. По прибуттю рятувальників на місце події площа пожежі становила 40 кв. м, горіли покриття та перекриття будинку. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши споруду від знищення. Внаслідок пожежі згоріли частково покрівля та перекриття, речі домашнього вжитку, сміття. Про це повідомляє управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Уночі 27 лютого в селі Мамалига Новоселицького району виникла пожежа в господарській будівлі. Її виявили сусіди вже тоді, коли полум’я дісталося покрівлі. За викликом на місце події виїхали черговий караул 11 державної пожежно-рятувальної частини міста Новоселиця та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Мамалига.

Рятувальники ліквідували пожежу на площі 60 кв. м. Своїми діями вони врятували будівлю від полум’я. Вогонь знищив частково покриття споруди, дрова, що зберігались всередині, та речі домашнього вжитку. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Окрім цього, минулої доби було ліквідовано пожежу в житловому будинку в смт Неполоківцях Кіцманського району та загоряння сухої трави й очерету на відкритій території у місті Чернівці на вул. Лукіяновича.


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/bukovina/u-ternavci-gorila-dacha-a-v-mamalizi—gospodarska-budivlya-385321”

©1info.net