Директорка ДБР Ірина Венедіктова подала в суд на журналістів і антикорупціонерів

Директорка ДБР Ірина Венедіктова подала в суд на журналістів і антикорупціонерів
Директорка ДБР Ірина Венедіктова подала в суд на журналістів і антикорупціонерів

Виконувачка обов’язків директорки Державного бюро розслідувань (ДБР) Ірина Венедіктова заявила, що подала позовну заяву до інтернетівське видання «Українська правда» про захист честі та гідності через статтю «Спрут Авакова: Як “тимчасовий міністр” нарощує свій вплив у силовому блоці». Про це сама Венедіктова написала у Facebook.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Окрім того, вона також подала позов проти «Центру протидії корупції».

За словами Венедіктової, сума позову становить 150 тис. грн порівну від кожного відповідача. В разі визнання судом будь-якої суми отримувачами грошей «мають стати ті, на кого не вистачає уваги і коштів держави».

«Окреслюю соціальну мету: показати, що брехати має стати економічно невигідним і зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою», – пояснила Венедіктова мету позову

У позовній заяві зазначено, що у вже згаданій статті «стверджується про факти, які не відповідають дійсності». Зокрема, у статті йдеться про те, що чоловік Венедіктової Денис Колесник впливає на кадрову політику ДБР, а також що Руслан Бірюков був призначений на посаду радника голови ДБР завдяки чоловіку Венедіктової.

«Українська правда» повідомила, що станом на 7 березня позовну заяву від Венедиктової редакція видання не отримала.

Нагадаймо, що 27 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив народну депутатку від «Слуги народу» Ірину Венедіктову тимчасовою виконувачкою обов’язків директора ДБР. У такому статусі вона перебуває досі.


Джерело статті: “https://zaxid.net/direktorka_dbr_irina_venediktova_podala_v_sud_na_zhurnalistiv_i_antikoruptsioneriv_n1498913”

©1info.net