Дві українки з Вінниці стали «зірками» мережі через дику витівку з унікальною фрескою в Ватикані: відео

Гучний скандал в мережі викликала новина про те, що на всесвітньо відомих фресках Рафаеля Санті в музеї Ватикану було виявлено залишений невідомими напис "Олена і Тамара Вінниця".

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Відповідне відео було опубліковано в Facebook на сторінці "Італія для мене".

Інцидент стався близько п’яти років тому, проте опублікований запис надав скандалу нову силу. Користувачі залишають під відео безліч гнівних коментарів. Деякі сумніваються, чи не фейк це відео. Інші — вибачаються за співвітчизників.

"Таким людям, треба забороняти видавати візи в шенгенську зону, а також внести їх в чорний список авіакомпаній", "Друзі, мені соромно за цих тупих корів! Бо сам з Вінниці", "Ну, щоб таке нашкрябати на цьому камені потрібен шиферний цвях або хороших ніж і багато часу", "Як можна ніж або цвях пронести, якщо там через рамку всі проходять?" , — пишуть в коментарях.



Фрески, які називають станці Рафаеля, були створені одним з найяскравіших художників Ренесансу в 1508-1517 роках в Апостольському палаці Ватикану. У кожній станці (кімнаті) чотири фрескові композиції, кожна з яких повністю займає одну стіну. Їх загальна тема — духовна діяльність людини. "Афінська школа" уособлює філософію, "Диспут" — богослов’я, "Парнас" — поезію і музику, "Мудрість, помірність і сила" — головні гуманістичні та християнські чесноти.

Судячи з відео, варварський напис був залишений саме на "Афінській школі", найвідомішій з фресок.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві вандали обмалювали тимчасову інсталяцію "Протистояння" на Бессарабській площі.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-03-11/dve-ukrainki-iz-vinnitsyi-stali-zvezdami-seti-iz-za-dikoy-vyihodki-s-unikalnoy-freskoy-v-vatikane-video/190725”

©1info.net