Рятувальники розповіли про стан пожеж у Київській і Житомирській областях

Рятувальники розповіли про стан пожеж у Київській і Житомирській областях
Рятувальники розповіли про стан пожеж у Київській і Житомирській областях

Рятувальники працюють над ліквідацією пожеж у Київській та Житомирській областях.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це повідомила пресслужба ДСНС.

У Чорнобильській зоні вдалося локалізувати осередок пожежі поблизу села Розсохи. "На двох осередках поблизу села Крива Гора та села Рудьки-Буряківка продовжуємо працювати по периметру та всередині, де є можливість. Протягом минулої доби не допущено розповсюдження пожеж за межі периметрів, що існують",- розповів директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

Інженерною технікою створено 949 км мінералізованих смуг.

В Овруцькому районі Житомирської області, де вдалося локалізувати вогонь, ситуація контрольована. Хоч відкритого загоряння не має, але рятувальники поливають деревину, пеньки і сухостій, які тліють. Йдеться про ситуацію у Виступовицькому і Словечанському лісництвах, а також на території Поясківського лісництва.

Як повідомлялося, у Чорнобильській зоні 10 днів поспіль тривала пожежа, яку 14 квітня вдалося згасити, останні два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ. Однак через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалась пожежа.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Відео До 3 місяців піде на відновлення природи в Чорнобильській зоні після пожеж

До 3 місяців піде на відновлення природи в Чорнобильській зоні після пожеж — про це заявив директор заповідника. Загалом вигоріло понад 11 гектарів – це 5% Чорнобильського заповідника. 35% — це ліси. Підрахувати збитки візьмуться лише після приборкання полум’я.

До 3 місяців піде на відновлення природи в Чорнобильській зоні після пожеж
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/ryatuvalniki-rozpovili-pro-stan-pozhezh-u-kiyivskiy-i-zhitomirskiy-oblastyah-1534884.html”

©1info.net