У ДСНС повідомили про локалізацію останніх осередків пожежі в Чорнобильській зоні

Пожежники продовжують гасити окремі осередки тління торфовищ у Київській області
Пожежники продовжують гасити окремі осередки тління торфовищ у Київській області

Станом на 14.00 28 квітня в Чорнобильській зоні відчуження локалізовано останні два осередки пожежі поблизу села Крива Гора і села Рудьки-Буряківка. Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

"Таким чином, лісову пожежу на території зони відчуження локалізовано", – підкреслили у ДСНС.

Водночас триває гасіння окремих осередків тління торфовищ у Дитятківському, Паришівському і Луб’янському лісництвах, ліквідацію яких у плановому режимі будуть проводити лісогосподарські підприємства Державного агентства з управління зоною відчуження.

Зазначено, що радіаційний фон у Києві, Київській області та в зоні відчуження в межах природних фонових значень

Також у ДСНС повідомили, що триває гасіння лісових пожеж в Олевському та Овруцькому районах Житомирської області. За даними відомства, ситуація під контролем. Співробітники ДСНС надають допомогу працівникам Словечанського лісового господарства. До гасіння пожежі залучено 221 особу та 43 одиниці техніки. ДСНС надала 37 людей особового складу та 10 одиниць техніки.

Лісові пожежі в Житомирській та Київській областях спалахнули на початку квітня. Дим від цих пожеж став причиною суттєвого погіршення якості повітря у столиці. Продукти горіння також досягли Харкова, який розташований приблизно за 500 км від Києва.

23 квітня в Білокоровицькому лісгоспі (Олевський район Житомирської області) виникла ще одна масштабна лісова пожежа.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/localnews/-u-dsns-povidomili-pro-lokalizatsiji-ostannih-vognishch-pozhezhi-v-chornobilskij-zoni-1497451.html”

©1info.net