Трамп запросив лідерів країн «Великої сімки» на очний саміт. Меркель не підтримала

Про це в коментарі Politico заявив речник федерального німецького уряду Штефен Зайберт.

Об этом сообщает База компромата

«На сьогодні, з урахуванням загальної ситуації з пандемією коронавірусу, вона (Меркель — ред.) не може погодитися на особисту участь (у саміті — ред.), на подорож до Вашингтона», — сказав Зайберт.

Водночас він додав, що Меркель «продовжить слідкувати за розвитком пандемії».

Нагадаймо, кілька днів тому Дональд Трамп висунув ідею проведення саміту «Великої сімки» за особистої присутності лідерів країн наприкінці червня у Вашингтоні. Спершу про це заявив радник Трампа з нацбезпеки Роберт О’Браян, а згодом — і речниця Білого дому Кайлей Макенані на пресконференції.

Водночас, на противагу Меркель, президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з Трампом начебто погодився на ідею особистої зустрічі лідерів «Великої сімки» наприкінці червня 2020 року.

Саміт лідерів «Великої сімки» мав відбутися 10 червня у резиденції Дональда Трампа Кемп-Девіді. Водночас через епідемію коронавірусу раніше Трамп планував скасувати очну зустріч та провести відеоконференцію.

Росію виключили із «Великої вісімки» у 2014 році після анексії Криму та початку війни на Донбасі. Відтоді спільнота існує як «Велика сімка». До неї входять США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/tramp-zaprosiv-lideriv-krayin-velikoyi-simki-na-ochnij-samit-merkel-ne-pidtrimala”

©1info.net