Business Insider: армія США посилює зв’язки з Тунісом після появи літаків Росії у Лівії

Business Insider: армія США посилює зв’язки з Тунісом після появи літаків Росії у Лівії
Business Insider: армія США посилює зв’язки з Тунісом після появи літаків Росії у Лівії

На тлі того, як Росія відправила свої літаки МіГ-29 і Су-34 на поле битви в Лівію, Африканське командування армії США веде переговори з сусіднім Тунісом про зміцнення зв’язків між країнами.

Об этом сообщает Компромат ГРУ

Про це пише Business Insider, додаючи, що генерал американських сухопутних військ Стівен Таунсенд, який очолює Африканське командування, провів розмову з міністром оборони північно-африканської країни Імедом Хазгуі. Вони обговорили можливості з проведення тренувань і навчань з військового планування, щоб зміцнити зв’язки між країнами. З 2011 року США інвестували понад мільярд доларів у Збройні сили Тунісу. Співпраця між країнами допомогла посилити туніські прикордонні сили, військову розвідку, а також можливості з проведення десантних операцій.

Армії Тунісу доводиться мати справу з одразу двома загрозами. Адже на сході в Лівії триває війна, а біля західного кордону країни в Алжирі діють терористи "Аль-Каїди" й "Ісламської держави". Після того, як Росія вирішила відправити в Лівію більше своїх найманців, консультантів і військові літаки, Таунсенд і Хазгуі погодилися з необхідністю покращити безпеку в регіоні. Американський генерал говорив про важливість співпраці між арміями двох країн, але при цьому він наголосив, що війська США не будуть розгортатися в Тунісі.

Військові літаки, які відправила Росія, повинні забезпечити підтримку з повітря найманцям з групи "Вагнер", які воюють на боці "Лівійської національної армії" (LNA). Російські винищувачі прибули на територію Лівії з Сирії, де вони були перефарбовані, щоб приховати російське походження. Африканське командування армії США опублікувало супутникові знімки МіГ-29 на лівійській базі Ель-Джуфра.

"Росія точно збирається змінити ситуацію на свою користь в Лівії. Рівно так само, як і в Сирії, вона розширює свою військову присутність в Африці, використовуючи найманців на зразок "Вагнера", яких підтримує уряд", — сказав Таунсенд.

"Надто довго Росія заперечувала справжні масштаби її втручання у лівійський конфлікт. Що ж, цьому настав кінець. Ми бачили, як Росія відправляла винищувачі четвертого покоління в Лівію, кожен крок цього процесу. Ані LNA, ані приватні військові компанії не можуть озброїти, використовувати й підтримувати такі літаки без державної підтримки. І цю підтримку вони отримують від Росії", — додав американський генерал.

Су-34 будуть використовуватися для прикриття атаки наземних сил. А МіГ-29, швидше за все, відправлять боротися проти безпілотників Туреччини, які в останніх боях змогли розбити сили LNA.

Таунсенд зауважив, що роздування вогню війни в Лівії з боку Росії ставить під загрозу безпеку в Північній Африці.

"Ми шукаємо нові способи вирішити спільні з Тунісом занепокоєння у сфері безпеки включно із застосуванням бригади з підтримки сил безпеки. Туніс визнає користь американських цінностей, професіоналізм й рішучість. Він дуже цінує наше партнерство", — сказав американський генерал.

Business Insider пояснює, що бригада з підтримки сил безпеки, яку згадав Таунсенд — це тренувальний підрозділ, який розгортається в рамках програми військової підтримки. Це не бойова одиниця.


Джерело статті: “http://ua.today/news/world/business_insider_armiya_ssha_posilyuye_zv_yazki_z_tunisom_pislya_poyavi_litakiv_rosiyi_u_liviyi”

©1info.net