»Європейська солідарність» заявила про незаконне стеження за Порошенком

Герасимов (крайній ліворуч) заявив про незаконне стеження за Порошенком
Герасимов (крайній ліворуч) заявив про незаконне стеження за Порошенком

Партія "Європейська солідарність" стверджує, що правоохоронні органи незаконно стежать за лідером політичної сили, п’ятим президентом України Петром Порошенком. Як повідомляє пресслужба партії, про це заявив народний депутат від "Європейської солідарності" Артур Герасимов.

Об этом сообщает Репортер

"Учора неподалік від дому [Порошенка] були зафіксовані автомобілі марки Toyota і Volkswagen, у яких знаходилися невідомі люди, які відмовилися представитися. Що стосується номерів, які були на цих машинах, то таких номерів у природі не існує. У базі номерів цих номерів немає. Це говорить тільки про одне: це номери прикриття (такі номери використовують для авто правоохоронних органів під час оперативних слідчих дій, наприклад, під час зовнішнього спостереження. – "ГОРДОН")", – сказав депутат.

За його словами, це підтверджує, що за Порошенком "ведеться незаконне стеження". Також Герасимов заявив про "незаконне прослуховування телефонів лідерів опозиції".

"Європейська солідарність" жорстко вимагає від [президента України Володимира] Зеленського та державної репресивної машини відповісти на три питання. Перше: хто віддав наказ про незаконне стеження за п’ятим президентом України Петром Порошенком. Друге: хто веде це незаконне стеження. І третє питання: кого з лідерів опозиції, з тих, хто сьогодні справедливо критикує цю недолугу і непрофесійну владу, також незаконно "ведуть" і незаконно прослуховують", – сказав Герасимов.

Порошенко був президентом України у 2014–2019 роках. Із серпня 2019 року – народний депутат.

За інформацією генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової, зараз п’ятий президент фігурує у 21 кримінальному провадженні.

10 червня політик прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Йому спробували оголосити про підозру, але Порошенко не став її отримувати, а попрямував до генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Адвокати експрезидента розповіли, що кримінальне провадження, в межах якого складено підозру, стосується призначення Сергія Семочка на посаду заступника голови Служби зовнішньої розвідки України. Слідство вважає, що Порошенко, будучи президентом України, 2018 року схилив військову посадову особу до перевищення службових повноважень.

Венедіктова заявила, що підозру політику надіслали поштою. Офіс генпрокурора повідомив, що сторона обвинувачення буде клопотати про взяття Порошенка під варту.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-jevropejska-solidarnist-zajavila-pro-nezakonne-stezhennja-za-poroshenka-1504140.html”

©1info.net