У США спалахнули нові протести через друге вбивство афроамериканця поліцейськими

У США спалахнули нові протести через друге вбивство афроамериканця поліцейськими
У США спалахнули нові протести через друге вбивство афроамериканця поліцейськими

Новий спалах протесів у США через вбивство. Епіцентром стала столиця Джорджії Атланта. Там в розпал антирасистських демонстрацій по всьому світу копи під час затримання застрелили темношкірого чоловіка.

Об этом сообщает Moscow Post

Про нові спалахи мітингів у США — у сюжеті ТСН.Ранок.

Обгорілий ресторан швидкого харчування в Атланті — замість меморіальної дошки Рейшарду Бруксу.
Трагедія, що сталася біля ресторану швидкого харчування, куди менш однозначна, ніж убивство Джорджа Флойда. Хильнувши зайвого, Брукс заснув у машині — перегородивши іншим водіям дорогу. З ресторану викликали поліцію. Брукс спершу казав, що нічого не пив, пройти тест на алкоголь погодився.

Брукс твердив, що не вів машину в такому стані. Це подруга його завезла. Поліцейські вирішили його заарештувати. Відчувши наручники на зап’ястях, Брукс почав пручатися. Двоє поліцейських упоратися з ним не змогли, вихопивши шокер з-за пояса одного з них, чоловік спершу намагався поцілити в копа, а потім побіг.

На одному з відео добре видно, як він стріляє він з шокера аби куди. Але поліцейський кидає свого тазера, витягає пістолет і — двічі стріляє Бруксу в спину. Медики нічого не змогли вдіяти. Навколо жовтих поліцейських стрічок зібрався натовп. За кілька годин ресторан фаст-фуду спалахнув.

Відео У США копи під час арешту застрелили темношкірого чоловіка – спалахнули нові протести

Масові протести в Атланті та відставка очільниці поліції міста. В розпал антирасистських демонстрацій по всьому світу, в столиці штату Джорджія копи під час арешту застрелили темношкірого чоловіка. Він був п’яний, чинив спротив при затриманні і намагався поцілити у поліцейського електрошокером.

У США копи під час арешту застрелили темношкірого чоловіка – спалахнули нові протести
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Обидва поліцейські, що намагалися затримувати Брукса, білі. Поки що звинувачень не висунули, однак Гаррета Рольфа звільнено, його напарника відсторонено від роботи. У відставку подала і начальниця поліції Атланти.

"З приводу, чи доцільним було в цьому випадку використовувати вогнепальну зброю, можна сперечатися. Я переконана: є чітка різниця між тим, що можна робити і тим, що варто робити", — наголосила мерка Атланти Кейша Ленс Боттомс.

Адвокат родини Брукса заявив, що загиблий був батьком чотирьох дітей і був застрелений після святкування дня народження доньки. Він також нагадав, що шокер в Атланті смертельною зброєю не вважають, тому поліцейського треба притягти до відповідальності за неправомірне застосування сили, яке призвело до смерті, а фактично, за вбивство.


Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/u-ssha-spalahnuli-novi-protesti-cherez-druge-vbivstvo-afroamerikancya-policeyskimi-1565737.html”

©1info.net