Хабар антикорупціонерам від Злочевського: суд відправив у СІЗО другого фігуранта справи, застава — 84 млн

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному у справі про 6 млн доларів хабаря керівництву антикорупційних органів. Відстороненого з посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ільяшенка відправили в СІЗО на 2 місяці, тобто до 10 серпня включно.

Об этом сообщает FLB

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Суд також визначив як альтернативний запобіжний захід можливість внесення застави у розмірі 84 мільйони 80 тисяч гривень.

Якщо за підозрюваного внесуть заставу, він буде зобов’язаний носити електронний браслет, не виїздити з Києва без дозволу слідчого чи прокурора, а також прибувати до слідчого за його викликом.

Раніше, 14 червня, ВАКС відправив у СІЗО до 10 серпня першого підозрюваного у цій справі — Андрія Кічу, директора з правових питань газовидобувної компанії Burisma, власником і керівником якої є ексміністр екології часів президентства Віктора Януковича Микола Злочевський. Суд також призначив йому 40,3 мільйона гривень застави.

Нагадаймо, 12 червня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро України задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади 6 млн доларів хабаря керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому та керівництву Національного бюро розслідувань України за закриття кримінальної справи проти нього.

Пізніше з’ясувалося, що йдеться про Миколу Злочевського — ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського. Його люди за 6 млн доларів намагалися підкупити Холодницького та керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського. За ці гроші Холодницький і Калужинський мали закрити кримінальне провадження про злочинну організацію Сергія Курченка, в якому Злочевський є підозрюваним. Справу хотіли закрити до дня народження Злочевського (14 червня), щоб він міг без перешкод повернутися в Україну.

У справі щодо дачі хабаря затримали трьох осіб: першого заступника начальника Податкової служби Києва Миколу Ільяшенка, директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу та ще одного фігуранта.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/habar-antikorupcioneram-vid-zlochevskogo-sud-vidpraviv-u-sizo-drugogo-figuranta-spravi-zastava-84-mln”

©1info.net