Попит на антикризову державну підтримку бізнесу перевищив мільярд гривень

Банки-партнери державної програми розвитку мікро- та малих підприємств «Доступні кредити 5-7-9%» третій тиждень приймають заявки на нові інструменти програми, які уряд ввів в час карантину. Попит на них від українського бізнесу вже перевищив мільярд гривень.

Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Об этом сообщает Устав Груп

За минулий тиждень ці банки видали 34 нових кредити на загальну суму 23,71 млн₴

Загалом, станом на 15 червня 2020 року вже видали 639 кредитів на загальну суму 404,76 млн₴

На минулому тижні до програми долучився «Креді Агріколь Банк». Тож, відповідно, клієнти вже 16 банків України мають можливість отримати позику за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Йдеться про Укргазбанк, Ощадбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, «Львів», ПУМБ, КРЕДОБАНК, Альфа-Банк, Банк Альянс, ТАСКОМБАНК, Банк Восток, Полікомбанк, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль, «Глобус» та Креді Агріколь Банк.

На цьому тижні Фонд розвитку підприємництва, який адмініструє Програму, планує підписання відповідної угоди з ОТП Банком.

Нагадаймо, у самому Мінфіні раніше казали, що банки відмовляють кожній другій заявці у межах програми «5-7-9%».

Нагадаймо, з 1 лютого 2020 року в Україні стартувала затверджена урядом програма «Доступні кредити 5-7-9%». Надання трьох можливих ставок — 5%, 7% або 9% — за кредитами залежатиме від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

16 квітня в уряді повідомили, що через кризу розширюють програму пільгового кредитування малого бізнесу. Так, на неї планують витратити 35 мільярдів гривень.

Раніше, кредити під 5-7-9% річних уряд планував видавати лише українцям, які створюють новий бізнес. Наразі ж її поширили і на тих підприємців, які постраждали від кризи та карантину.

У межах оновленої програми позику під низький відсоток (5-7-9%), банки видають кредити малому бізнесу для виплати зарплат, поповнення обігових коштів або ж рефінансування вже наявних банківських позик. Щоб отримати цей пільговий кредит від держави в період карантину, підприємцю потрібно зберегти щонайменше 80% робочих місць.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/popit-na-antikrizovu-derzhavnu-pidtrimku-biznesu-perevishiv-milyard-griven”

©1info.net