Посольство США закликає до справедливості щодо Гандзюк та інших активістів

Посольство США закликає до справедливості щодо Гандзюк та інших активістів
Посольство США закликає до справедливості щодо Гандзюк та інших активістів
Посольство США в Україні у день народження Катерини Гандзюк закликало до встановлення справедливості щодо неї та інших активістів, які зазнали нападів.

Про це йдеться у заяві диппредставництва у Facebook.

Об этом сообщает Русский слон

«Сьогодні, у день народження Катерини Гандзюк, наші думки линуть до її родини та друзів. Ми й надалі разом з народом України закликаємо до справедливості щодо Катерини та інших хоробрих громадських активістів та журналістів, які зазнали нападів через свою роботу, спрямовану на створення кращого майбутнього для України», — зазначили у Посольстві США.

Як повідомлялося, Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада померла.

За підозрою у причетності до вбивства були затримані п’ятеро осіб, а 12 листопада 2018 року стало відомо про арешт Ігоря Павловського — колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю виходу під заставу у розмірі 2 млн 497 тис. 300 гривень, яку й було внесено.

17 червня 2020 року Катерині Гандзюк виповнилося б 35 років.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3047045-posolstvo-ssa-zaklikae-do-spravedlivosti-sodo-gandzuk-ta-insih-aktivistiv.html”

©1info.net