У Росії розблокували Telegram
У Росії розблокували Telegram
Російське наглядове відомство Роскомнагляд оголосив, що за домовленістю з Генпрокуратурою РФ зніме обмеження доступу до месенджера Telegram.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Об этом сообщает Русский репортер

«Позитивно оцінюємо висловлену засновником Телеграм готовність протидіяти тероризму та екстремізму. За погодженням з Генеральною прокуратурою РФ Роскомнагляд знімає вимоги щодо обмеження доступу до месенджера Телеграм», — сказано в повідомленні.

Раніше 4 червня засновник Telegram Павло Дуров закликав російську владу відмовитися від блокування месенджера і дозволити «30 мільйонам користувачів Telegram в Росії більш комфортно використовувати сервіс».

15 червня до Держдуми внесли законопроєкту про розблокування Telegram в Росії. Автори документа відзначали, що російські чиновники під час епідемії COVID-19 офіційно використовують месенджер «як один зі своїх основних інформаційних ресурсів».

Як відомо, месенджер Telegram був заблокований в Росії з 13 квітня 2018 року через відмову надати ФСБ ключі шифрування до листування користувачів. Роскомнадзор блокував кілька мільйонів IP-адрес, в тому числі в підмережах Amazon, які, за твердженням відомства, використовували для уникнення блокування. Попри спроби заблокувати застосунок, Telegram продовжив переважно стабільно працювати в Росії.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-technology/3047911-u-rosii-rozblokuvali-telegram.html”

©1info.net