Мін’юст США хоче заблокувати публікацію мемуарів ексрадника Трампа. Той подав до суду

Колишній радник президента США з національної безпеки Джон Болтон подав до суду на Міністерство юстиції, яке намагається заблокувати публікацію його мемуарів. У книзі, яка має вийти 23 червня, розповідаються викривальні подробиці роботи Трампа і його адміністрації.

Про це повідомляє CNN.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

У своєму позові, поданому до Окружного суду Вашингтона надвечір 18 червня, Болтон стверджує, що затримувати публікацію книги його мемуарів уже пізно, і звинуватив адміністрацію Трампа в спробі цензури.

«Якщо Перша поправка до Конституції США щось і означає, то це те, що держава не має повноважень затуляти рота громадянину, який намагається висловитися на вкрай важливу суспільну тему», — йдеться у зверненні ексчиновника до суду.

Своєю чергою, Міністерство юстиції США стверджує, що в мемуарах Болтона є інформація, яка може містити державну таємницю, а тому не підлягає оприлюдненню.

Слухання суду за позовом Болтона призначене на п’ятницю, 19 червня.

Колишній радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон написав книгу мемуарів «Кімната, в якій усе й сталося» («The Room Where It Happened»). Вона має вийти 23 червня, але до журналістів видань The New York Times і The Washington Post вона потрапила раніше. У своїх рецензіях вони розповіли, що Болтон написав у своїй книзі.

Джон Болтон обіймав посаду радника президента з національної безпеки з квітня 2018 року по вересень 2019 року. Він підтримував вихід США з ядерної угоди з Іраном та виступав за продовження санкцій проти Росії. Трамп звільнив Болтона 10 вересня 2019 року. Новим радником Трамп призначив Роберта О’Браєна.

Тоді ЗМІ повідомляли, що у Болтона й Трампа розходилися поглядах на КНДР, Іран, Північну Корею та Афганістан. Також він нібито виступав проти зусиль оточення Трампа щодо тиску на Україну для проведення розслідування проти демократа Джо Байдена та його сина.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/minyust-ssha-hoche-zablokuvati-publikaciyu-memuariv-eksradnika-trampa-toj-podav-do-sudu”

©1info.net