У статті Путіна про Другу світову виявили фейкову цитату Гітлера

Путіна цікавить тема Другої світової війни
Путіна цікавить тема Другої світової війни

Президент Росії Володимир Путін у статті "Справжні уроки 75-ої річниці Другої світової війни" для консервативного американського журналу The National Interest використав несправжню цитату лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. Про це російський історик Ігор Петров 19 червня написав у Facebook.

Об этом сообщает Москов пост

Фрагмент статті, підписаної Путіним, має такий вигляд: "Гітлер прямо заявляв: "Наша політика щодо народів, які населяють широкі простори Росії, має полягати в тому, щоб заохочувати будь-яку форму розбіжностей і розколу". Президент РФ не вказав джерела, однак цю фразу можна виявити в низці радянських публікацій, звернув увагу Петров.

Посилання ведуть на книгу Генри Пікера "Застільні розмови Гітлера", перше видання якої побачило світ 1951 року. Проте в ній таких слів фюрера не наведено, зазначив історик.

Найближча за змістом фраза з цієї книги така: "І тому, пануючи над підкореними нами на східних землях рейху народами, потрібно керуватися одним основним принципом, а саме: надати можливість тим, хто бажає користуватися індивідуальними свободами, уникати будь-яких форм державного контролю і тим самим зробити все, щоб ці народи перебували на якомога нижчому рівні культурного розвитку".

Петров також вказує, що достовірність книги Пікера сумнівна: на думку історика Мікаеля Нільссона, який її аналізував, вона містить "не автентичні слова Гітлера, а відредаговані заднім числом спогади про них, на які далеко не завжди можна покластися".


https://www.facebook.com/igor.petrov.7792052/posts/1027561057646958

Стаття Путіна до 75-річчя закінчення Другої світової війни вийшла в National Interest 18 червня. Глава Кремля, зокрема, заявив у ній, що окупація Литви, Латвії та Естонії Радянським Союзом 1940 року була "законною".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-v-statti-putina-pro-drugoji-svitovoji-vijavili-fejkovuju-tsitatu-gitlera-1505348.html”

©1info.net