Протести в Білорусі: МВС затримало близько 300 активістів

Протести в Білорусі
Протести в Білорусі
Протести в Білорусі


МВС Білорусі склало 270 протоколів стосовно мітингувальників — за порушення порядку та непокору поліції

Об этом сообщает FLB

У Білорусі на протестах 19-20 червня під час пікетів по збору підписів за висунення кандидатів у президенти затримали 270 осіб. Причина — порушення порядку проведення масових заходів.

Про це повідомляє TUT.BY.


Відомо що стосовно громадян складено 270 адміністративних протоколів. Мова йде про кількість затриманих на території країни.


Безпосередньо в Мінську затримано більше 150 осіб. Списки всіх затриманих оновлюються на сайті правозахисного центру «Вясна». Влада позбавила центру акредитації.


Крім порушень у проведенні мітингів, активістам також називають ще одну причину — «непокору законній вимозі посадової особи при виконанні нею службових повноважень».


«За законом учасники масового заходу зобов’язані дотримуватися громадського порядку і виконувати всі законні вимоги організаторів масового заходу, співробітників органів внутрішніх справ і представників громадськості, які виконують обов’язки по охороні громадського порядку», — повідомили в МВС.


Вибори президента Білорусі призначені на 9 серпня. Більшість суперників Лукашенка, який оголосив про плани балотуватися на шостий термін, затримані, серед них найбільш популярні в країні кандидати – банкір Віктор Бабарика і блогер Сергій Тихановський. У Мінську і великих білоруських містах проходять мирні акції протесту, що супроводжуються затриманнями демонстрантів.

Лукашенко беззмінно править Білорусією з липня 1994 року. Його сини Віктор і Дмитро займають високі державні пости в білоруській владі.


Читайте також:

У Білорусі відновились акції протесту проти Лукашенка: силовики затримують людей

Джерело статті: “https://glavcom.ua/world/observe/protesti-v-bilorusi-mvs-zatrimalo-blizko-300-aktivistiv-688273.html”

©1info.net