Фермерські господарства Буковини можуть отримати допомогу від держави


Уряд приділяє велику увагу розвитку фермерських господарств у 2020 році. Так, державну підтримку надаватимуть фермерам, які мають чистий дохід від реалізації продукції (послуг) за останній рік до 20 мільйонів гривень. Вони зможуть отримати:

Об этом сообщает Устинов троллит

  • Бюджетну дотацію за утримання корів (5000 гривень, але не більше, ніж 250 000 гривень. Ідеться про фермерські господарства, у власності яких перебуває від 5 корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну, станом на 1 липня поточного року корову).
  • Часткову компенсацію витрат, пов’язаних із наданими с/г дорадчими послугами (виплата 90% вартості, але не більше ніж 10 000 гривень).
  • Бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 га) – новоствореним фермерським господарствам (3000 гривень на 1 га, але не більше 60 000 гривень на одне господарство).

Крім того, допомогу надають сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, до складу яких входять одне і більше фермерських господарств. Їм компенсують вартість техніки та обладнання, придбаного як за власні кошти, так і за кредитні (70% вартості, до 3 мільйонів на 1 кооператив). На даний напрям у 2020 році передбачено 380 мільйонів гривень.

Крім того, через Український Державний Фонд підтримки фермерських господарств передбачена фінансова підтримка на поворотній основі. Ідеться про безвідсоткові кредити розміром до 500 тисяч гривень строком до 5 років.

Цю допомогу можуть отримати на конкурсних засадах усі фермерські господарства. За даним напрямом у 2020 році передбачено спрямувати 67 мільйонів гривень.

Також доплата здійснюватиметься сімейним фермерським господарствам протягом 10 років у розмірі від 0,9 до 0,1 мінімального страхового внеску, виключно за умови сплати решти внеску головою за себе та своїх членів (відповідно до постанови КМУ від 22.05.2019 № 565 «Про затвердження Порядку надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб-членів/голів сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Доплату можуть отримати члени/голова сімейного господарства без набуття статусу юридичної особи, яке утворене відповідно до статті 8-1 Закону України «Про фермерське господарство» та зареєстроване платником єдиного податку четвертої групи. Для цих потреб у 2020 році передбачено спрямувати 20 мільйонів гривень.


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/money/fermerski-gospodarstva-bukovini-mozhut-otrimati-dopomogu-vid-derzhavi-391028”

©1info.net