У Південній Кореї заявили про другу хвилю коронавірусу

Влада Південної Кореї заявила про новий спалах коронавірусу в Сеулі
Влада Південної Кореї заявила про новий спалах коронавірусу в Сеулі

У Південній Кореї розпочалася друга хвиля зараження коронавірусом. Про це 22 червня на брифінгу заявила директорка Корейського центру з контролю та профілактики захворювань (KCDC) Чон Ин Кен, повідомило видання The Korea Herald.

Об этом сообщает FIB

Епіцентр нового спалаху виник у Сеулі.

На думку глави KCDC, зростання кількості нових випадків пов’язане зі збільшенням активності громадян у святкові дні на початку травня.

Чон Ин Кен закликала громадян дотримуватися соціальної дистанції, оскільки друга хвиля може початися по всій країні вже зараз, а не восени або взимку, як прогнозували раніше. Директорка KCDC зазначила, що мета влади полягає в тому, щоб контролювати нові спалахи захворюваності у країні до моменту, поки не з’являться вакцина або ліки проти коронавірусної інфекції COVID-19.

У червні кількість пацієнтів із коронавірусом у Сеулі зросла до 788, перевищивши травневі (505) і квітневі (412) показники. Майже половина нових пацієнтів, у яких інфекцію підтвердили минулого тижня, віком від 50 років.

Влада хвилюється, що у відділеннях інтенсивної терапії у столиці забракне місць для пацієнтів із тяжкою формою COVID-19.

Видання The Korea Times зазначило, що нові зараження у столичному регіоні пов’язані переважно з релігійними організаціями та багаторівневими маркетинговими компаніями.

23 червня президент Південної Кореї Мун Чже Ін уперше з березня провів нараду із владою столиці, на якій закликав ретельно контролювати поширення інфекції.

За даними KCDC, від початку епідемії у країні коронавірусом заразилося 12 484 людини, з них 281 померла.

Спалах COVID-19 виник нарпикінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 9,1 млн, із них понад 4,5 млн одужало, а 472,5 тис. померли.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/worldnews/-u-pivdennij-koreji-zajavili-pro-drugu-hvilju-koronavirusa-1505700.html”

©1info.net