Долар злетить: експерти дали новий прогноз курсу валют

Впродовж наступного тижня курс долара до гривні продовжить рости і досягне позначки в 24,5 – 24, 6 гривень за долар.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в коментарі РБК-Україна сказав старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

Об этом сообщает http://sledu.info

“Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень в межах 24,5 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися в межах 24,3/24,6 грн”, – сказав він.

Loading…

Як зазначив аналітик, зростання курс долара на міжбанку прискорився в п’ятницю після заяви прем’єр-міністра Олексія Гончарука про відставку після скандалу з витоком запису наради уряду.

“Однак після обіду, коли стало зрозуміло, що президент країни Володимир Зеленський відклав рішення про прийняття відставки, гривня частково відновила позиції”, – повідомив він.

За минулий тиждень курс долара до гривні на різних сегментах ринку змінився по-різному. Запізнюється офіційний курс трохи знизився, а на інших сегментах валютного ринку долар виріс на 0,9-1,4%.

Нагадаємо, у Національному банку вважають, що в 2020 році курс гривні може коливатися в обидва боки, в тому числі у бік зміцнення.

Економісти і фінансові аналітики передбачали на 2020 рік початок нової глобальної економічної кризи. Повноцінна економічна криза може виникнути на тлі: виборів у США, народних хвилювань в Латинській Америці, торговельних війн, а також ескалації відносин на Близькому Сході. Українські експерти відзначають, що ризики у світовому масштабі актуальні і для України.

А тим часом заступник голови Національного банку Олег Чурій заявив, що стрибки курсу валют, а також зупинка зміцнення курсу гривні щодо інших валют пов’язана з психологічними факторами на готівковому ринку.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/19/dolar-zletit-eksperti-dali-novij-prognoz-kursu-valyut/”

©1info.net