Конституційний суд РФ дозволив переглянути справу активіста Котова, якого засудили до 4 років колонії

Таке рішення опублікували на сайті суду.

Об этом сообщает http://curyinthecity.com

Суд постановив, що покарання людини, яка вперше вчинила злочин, не обов’язково має ізольовувати її від суспільства, а «судам слід оцінювати суспільну небезпеку проступку, а не політичні чи ідеологічні погляди підсудного».

У суді додали, що, оскільки до компетенції Конституційного суду вивчення фактичних обставин справи не відноситься, вирок Котову підлягає перегляду.

Нагадаймо, 14 жовтня 2019-го Московський міський суд залишив без змін вирок російському волонтеру Костянтину Котову, який виходив на пікети на підтримку українських політв’язнів і відвідував їх у СІЗО. Його засудили до 4 років в’язниці за «багаторазове порушення правил проведення публічних заходів».

Як повідомлялося, сам Котов не визнав провину. Він впевнений, що його засудили лише за участь в мирних акціях, тому волонтер вимагає повного виправдання.

25 січня президент Росії Володимир Путін доручив генпрокурору Ігорю Краснову «організувати перевірку законності й обґрунтованості обвинувальним вироком» щодо Котова.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/konstitucijnij-sud-rf-dozvoliv-pereglyanuti-spravu-aktivista-kotova-yakogo-zasudili-do-4-rokiv-koloniyi”

©1info.net