Скандал в Іспанії: Мадрид порушив санкції Євросоюзу

Susana Sumelzo Jordán / Twitter

Об этом сообщает http://bravica.org

Міністр транспорт Іспанії Хосе Луїс Абалос

Susana Sumelzo Jordán / Twitter


В Іспанії розгорівся політичний скандал після того, як ЗМІ дізналися про таємну нічну зустріч в столичному аеропорту Барахас міністра транспорту Іспанії Хосе Луїса Абалоса з віцепрезидентом Венесуели Дельсі Родрігес.

Справа в тому, що Родрігес фігурує в списку з 11 вищих діячів венесуельського режиму, на яких поширюються санкції Євросоюзу, повідомляє DW.

Вони звинувачуються в порушенні прав людини і придушення громадянських свобод в Венесуелі.

Відповідно до рішення ЄС, прийнятого у 2017 році, країни-члени не повинні приймати на своїй території осіб зі списку санкцій, а їх офіційні особи — підтримувати контакти з перерахованими в ньому венесуельцями.

Іспанська парламентська опозиція зажадала розслідувати зустріч в Барахасі і усунути Абалоса з посади — за грубе порушення норм загальноєвропейської зовнішньої політики.

Сам Абалос спочатку заперечував зустріч і переговори з Родрігес, заявляючи, що відправився вночі в аеропорт для спілкування з якимось «старим другом». Втім, потім міністр все ж був змушений визнати факт бесіди, хоча так і не розкрив її зміст.

Абалос також заявив, що зона VIP аеропорту, де він вів переговори з венесуелкою, нібито не є територією Іспанії, а тому розпорядження ЄС порушено не було.

Масло у вогонь скандалу підлила відмова прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса прийняти тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо, який в останні дні здійснював поїздку по Європі, де він проводив численні зустрічі на вищому рівні.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/v-ispaniji-rozgorivsya-skandal-vlada-porushila-sankciji-yes-50066942.html”

©1info.net