Естонія засуджує спроби Росії переписати історію Другої світової війни


Естонські парламентарі критикують російську інтерпретацію Другої світової війни. Політичну заяву із засудженням позиції Росії щодо трактування історії Другої світової війни у ​​вигідному для себе світлі вже підписали 73 депутати естонського парламенту, повідомляє ERR у четвер, 30 січня.

Об этом сообщает http://td-partner.com

"Проект нашої заяви підписали 73 депутати, які представляють всі п’ять парламентських фракцій. У цьому сенсі я радий, що з цього питання у нас намічається надійний консенсус", — заявив голова комісії естонського парламенту із закордонних справ Марко Міхкельсон.

Зазначається, що комісія обговорить проект заяви на своєму засіданні, яке має відбутися 11 лютого.

"Як представник ініціаторів цієї заяви я хочу, щоб були запрошені також працівники не тільки міністерств закордонних справ і освіти та науки, а й співробітники Інституту пам’яті, щоб обговорення цієї теми було розлогішим. А голосування за проектом заяви у великій залі Рійгікогу, цілком імовірно, пройде до чергової річниці незалежності ЕР, 19 або 20 лютого", — наголосив Міхкельсон.

Раніше сейм Латвії ухвалив резолюцію, в якій засудив спроби Росії переписати історію Другої світової війни.

Нагадаємо, Путін виправдовує введення радянських військ у Польщу в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролював свою армію.

Раніше повідомлялося, що Польський Сейм у спеціальній резолюції, ухваленій 9 січня, засудив провокаційні і помилкові висловлювання представників верховних органів влади Російської Федерації, які звинувачували Польщу у нібито розв’язуванні Другої світової війни.

Детальніше про напруженість у відносинах РФ і Польщі читайте в статті Івана Валюшко "Чому Росія напала на Польщу" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/estoniya-zasudzhuye-sprobi-rosiyi-perepisati-istoriyu-drugoyi-svitovoyi-viyni-337194_.html”

©1info.net