У центрі Львова мусульманки вчили всіх охочих правильно в’язати хіджаб

У центрі Львова мусульманки вчили всіх охочих правильно в’язати хіджаб
У центрі Львова мусульманки вчили всіх охочих правильно в’язати хіджаб

У суботу, 1 лютого у Львові долучилися до святкування Всесвітнього дня хіджабу. У центрі міста біля пам’ятника Тарасові Шевченку львівські мусульманки пропонували всім охочим зав’язати їхній традиційний головний убір – хіджаб.

Об этом сообщает http://a-boom.net

«Спочатку ми збираємо волосся ззаду шиї та зв’язуємо його, відтак кладемо на голову шапочку й повністю ховаємо під нею пасма. Потім накидаємо прозоріший шарф, обв’язуємо ним голову і зашпилюємо в різних місцях. Головне, щоб хіджаб туго тримався», – пояснює мусульманка Айша Рахімова.

Фото 1 Фото 2 Фото 3 Фото 4 Фото 5 Фото 6
У Львові відзначили Всесвітній день хіджабу (фото ZAXID.NET)

Згідно з Кораном, хіджаб — це покрив та захист Всевишнього, а ще символ покірності й смиренності.

«Правила носіння хіджабу я пізнавала самостійно. Відчула, що коли знімаю це покривало, то моя душа стає ніби оголеною. Якщо ти вдома з рідними чи своїм чоловіком, тоді можеш не одягати його, а от поза домом зобов’язана накидати хіджаб на голову. Ніхто інший не повинен бачити твою красу, вона концентрується лише для обраного», – розповіла Юлія Валенко, яка прийняла іслам майже рік тому.

Зазначимо, що 1 лютого день активісти з усього світу пропонують жінкам відчути, як це — носити хіджаб, а також просять поділитись своїми відчуттями.

Додамо, що у Львові на вулиці Лінкольна, 29А працює Ісламський культурний осередок.


Джерело статті: “https://zaxid.net/u_tsentri_lvova_musulmanki_vchili_ohochih_yak_vyazati_hidzhab_n1497012”

©1info.net