Вінниця увійшла в ТОП-5 напрямів, куди найчастіше їздять поїздами


  • Наталія Корпан
  • 0
Вінниця увійшла в ТОП-5 напрямів, куди найчастіше їздять поїздами

«Укрзалізниця» опублікувала рейтинг із п’яти найбільш популярних напрямів, якими користувались українці. Ввійшла у цей список й Вінниця.

Об этом сообщает http://vnevole.net

Компанія «Укрзалізниця» опублікувала рейтинг напрямків внутрішнього сполучення, якими перевезли найбільше пасажирів у 2019 році.

Отож, найпопулярнішим став Київ-Харків. За рік цим напрямком скористалося 1,7 млн пасажирів. Далі йдуть Київ-Львів (1,6 млн) і Київ-Дніпро (1,3 млн). Вінниця знаходиться на четвертій сходинці. За минулий рік до нашого міста потягом приїхали 1,1 млн людини. П’ятою йде Одеса з понад дев’ятисот тисячами.

— 1,1 млн пасажирів — це позитивна та втішна цифра, — розповідає директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені. — Згідно із результатами рейтингів напрямків «Укрзалізниці», до нас приїхало більше людей, ніж у Одесу. Це ж не може не тішити.

Олександр Вешелені каже, що вінницька міська рада влітку 2019-го замовила соціологічне дослідження. Методом «face to face» було визначено хто ж відвідує Вінницю.

— Туристи найбільше цінують у місті архітектуру та чистоту. Також гості міста зазначали, що відчувають себе безпечно і схвально оцінюють низький рівень шуму. «Четвірку» з п’яти можливих балів наше місто має, — розповідає директор департаменту маркетингу міста та туризму. — Найчастіше люди приїжджають у Вінницю по роботі та навчанні. Але все таки частина пасажирів «Укрзалізниці» — це туристи. Чверть наших туристичних потоків кияни, тому саме вони — це наш цільовий ринок.

Також часто приїжджають у Вінницю жителі Хмельницького та Житомира. Загалом, з опитаних, 95% готові рекомендувати своїм друзям чи родичам приїхати до Вінниці, додає Олександр Вешелені.

— Вінницю відвідують люди у віці 21-30 років (30,4%) та 31-40 років (27,5%) з середнім доходом на місяць до 6 тисяч гривень на особу (41,2%), — каже співрозмовник.

Додамо, у 2019 році найпопулярнішим залізничним маршрутом в Україні став Київ — Перемишль. А загалом Укрзалізниця до країн Євросоюзу та назад перевезла 942,1 тисяч пасажирів. Це на 14,9% більше, ніж було у 2018 році.


Джерело статті: “https://vn.20minut.ua/DTP/vinnitsya-uviyshla-v-top-5-napryamiv-kudi-naychastishe-yizdyat-poyizda-11028939.html”

©1info.net