Зими вже не буде. Троє львівських бабаків підтвердили теплий прогноз своїх «колег»

Зими вже не буде. Троє львівських бабаків підтвердили теплий прогноз своїх "колег"
Зими вже не буде. Троє львівських бабаків підтвердили теплий прогноз своїх "колег"

Зима закінчилась – так навіщували львівські бабаки Мишко і дві Марусі. Уперше за 12 років вони прокинулися майже на місяць раніше, йдеться у ТСН.16:45.

Об этом сообщает http://big-game.tv

Зазвичай віщувати бабаки вилазять у середині лютого, нині ж їх спіткало безсоння. Цієї зими віщуни спали не в приміщенні, а просто неба в літньому вольєрі, утепленому соломою. А все через аномальну теплу зиму.

Уже більше тижня Мишко й Марусі щодня вилазять із хатинки, лише сьогодні, кажуть екологи, не захотіли покинути теплого кубельця. Раннє прокидання бабаків у натуралістичному центрі розцінюють як знак ранньої весни. Харківський колега Мишка та Марусь Тимко ІІІ цього року теж недоспав місяць. А коли виліз, не побачив своєї тіні — це означає, що весна не забариться.

"Прокинулися вони фактично днів 10 тому, активні, кожен день ми їх бачимо, вони виходять на зовні і це власне не типова ситуація, оскільки однозначно вони зрозуміли, що зими вже не буде", — каже керівник дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.

Відео Весна близько: львівські бабаки прокинулись на місяць раніше, ніж зазвичай

Зимі кінець — принаймні саме це навіщували львівські бабаки Мишко і дві Марусі. Уперше за 12 років вони прокинулися майже на місяць раніше. Зазвичай віщувати бабаки вилазять у середині лютого, нині ж їх спіткало безсоння.

Весна близько: львівські бабаки прокинулись на місяць раніше, ніж зазвичай
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Торік львівська Маруся напрогнозувала ранню весну і її прогноз був точним. А цього року тепло вже напрочили американський бабак Філ і харківський Тимко.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/zimi-vzhe-ne-bude-troye-lvivskih-babakiv-pidtverdili-tepliy-prognoz-svoyih-koleg-1485561.html”

©1info.net