Яценюка можуть призначити головою НБУ, Арахамія втомився від інтриг. Головне з Telegram-каналів

Яценюк (на фото) може очолити Кабмін, стверджує Береза
Яценюк (на фото) може очолити Кабмін, стверджує Береза

Редакція звертає увагу читачів, що багато популярних Telegram-каналів анонімні, а опубліковану в них інформацію важко верифікувати.

Об этом сообщает Роспрес

Яценюк повертається?

Колишній позафракційний нардеп Борислав Береза написав, що експрем’єр , лідер "Народного фронту" може стати головою Національного банку України замість Якова Смолія.

"[Представників партії] "Слуга народу" повідомили, що Офіс президента вирішив знімати Смолія. Але це може викликати негативну реакцію на Заході. Тому хочуть поміняти на того, кого Захід сприйматиме позитивно. Тому кандидатом номер один на сьогодні є… (барабанний дріб) Арсеній Петрович Яценюк. Ось такі новини", – заявив екснардеп.



У 2003–2005 роках Яценюк уже працював у Нацбанку: був заступником за Сергія Тігіпка; під час Помаранчевої революції деякий час був в.о. голови НБУ, коли Тігіпко очолив штаб кандидата у президенти Віктора Януковича та пішов у відпустку.

Дубілету можуть дати посаду в Кабміні

Колишній міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет одержить посаду в уряді Дениса Шмигаля, стверджує Telegram-канал "Легитимный".

"Кейс щодо Дмитра Дубілета вже вирішено, і його повернуть в уряд. Це питання на контролі президента [Володимира Зеленського] і прем’єра [Дениса Шмигаля]", – ідеться в повідомленні.

На яку посаду буде призначено Дубілета, "Легитимный" не уточнює.

5 березня ексміністр говорив, що обговорюватиме, "у якому форматі я продовжу працювати в уряді, якщо продовжу". Про підсумки обговорення Дубілет не повідомляв.



Арахамія втомився від інтриг

Telegram-канал "Темный рыцарь" стверджує, що глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія "готовий піти".

"Серед працівників Офісу президента пішли чутки, що в Арахамії відбулася розмова із [главою ОП Андрієм] Єрмаком, і він заявив, що [втомився] від інтриг і готовий піти. Після звільнення Арахамії підуть і деякі його заступники по фракції. Усіх цих людей добирав і призначав [ексглава Офісу президента Андрій] Богдан", – пише паблік.

Ідеться тільки про посаду глави фракції чи про складання депутатського мандата, незрозуміло.




Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-jatsenjuka-mozhut-priznachiti-golovoju-nbu-arahamija-vtomilasja-vid-intrig-golovne-z-telegram-kanaliv-1490053.html”

©1info.net