Четверо «чорних лісорубів» постануть перед судом за незаконну порубку лісів, що завдала шкоду державі на понад 1,3 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 4 осіб, які обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) ч. ч. 3, 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у лісах та лісових насадженнях, на об’єкті природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені повторно) та ч. ч. 1, 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) КК України.
Нагадаємо, упродовж 2018-2019 років троє службових осіб одного з лісництв Донецької області разом із лісокультурним працівником, діючи у складі організованої групи, систематично займались незаконними порубками дерев порід дуб та акація у лісах та полезахисних смугах, а також на об’єктах природно-заповідного фонду. Незаконно зрубані дерева зловмисники перевозили та збували населенню для опалення будівель.
Задокументовано 13 епізодів порубки дерев, що росли у лісовій зоні на території Олександрівського району. Розмір заподіяної шкоди складає понад 1 млн 300 тис₴
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Крім того, Державною екологічною інспекцією у Донецькій області пред’явлено цивільний позов на суму 1 395 980, 85 грн про відшкодування завданих «чорними лісорубами» збитків, на їх майно накладено арешт.
Максимальне покарання за вказаними статтями — позбавлення волі на строк до 7 років.
Прес-служба прокуратури Донецької області

Об этом сообщает Компромат


Джерело статті: “https://don.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=274047”

©1info.net