На Донеччині торнадо позривало дахи на фермі

На Донеччині торнадо позривало дахи на ф…
На Донеччині торнадо позривало дахи на ф…
фото зі сторінки "Вільне радіо"

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Вільне радіо, про це розповів голова Іллінівської ОТГ Олександр Маринич.

Об этом сообщает Компромат ГРУ

Повідомляється, що кілька місцевих мешканців зняли на відео це природне явище. На обох відео видно, як небо сильно потемніло, сформувалась воронка, та почався сильний вітер з дощем. Зазначається, що синоптик Харківського гідрометцентру, кандидат географічних наук Ігор Кибальчич підтвердив, що це саме класичний торнадо.

"Люди по трасі їхали, які у "Бащинського" працюють, й зафільмували. Це в Тарасівці (між Костянтинівкою та Мирноградом) на механічному дворі приватного підприємства. Я у керівника господарства був, там знесло на току половину даху та дах на складі — збитків на півмільйони мінімум", — прокоментував наслідки стихії Маринич.

Він зазначив, що власник господарства буде відновлювати дахи власним коштом.

"Природні катаклізми — вони ж під форс-мажор підпадають, навіть якби й застраховане було. Це небідне господарство, тому вони свої проблеми вирішать", — каже голова ОТГ.

За словами мешканця села Олександро-Калинове цієї ж громади Андрія Тарамана, торнадо в їхніх краях раніше не бувало.

"Я такого ні разу не бачив. Єдине що, влітку смерчі були. Це на полях, коли уборка, і спека стоїть дуже сильна. І буває зривається смерч і пре по полю! Солома лежить у валках. І все переплутає: солома летить, валки ці здуває. Дивишся, трохи "стрьомно". Але без дощу", — розповів чоловік.

Нагадаймо, що на початку травня маріупольці зафільмували торнадо над узбережжям біля міста.



Джерело статті: “https://dn.depo.ua/ukr/donetsk/na-donechchini-tornado-pozrivalo-dakhi-na-fermi-202006021169697”

©1info.net