Історичний запуск ракети Маска: фото та розповідь українця, який вивів її на орбіту

Українець Олексій Пахунов, який останні сім років відповідає за програмне забезпечення систем пуску ракет та їх приземлення в компанії SpaceX, розповів про свою роботу з Ілоном Маском.

Об этом сообщает РуссианГейт


Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на TV7+.


Пахунов керує підрозділом з десяти програмістів, які пишуть коди для ракет, які компанія Ілона Маска запускає в космос.


Олексій родом з Житомира. Раніше він закінчив Хмельницький національний університет за спеціальністю "інженер комп’ютерних систем та мереж". Після навчання програміст вирішив спробувати свої сили за кордоном.


Деякий час він працював в Румунії та Данії, потім відправився в США.


Спочатку він працював в Microsoft, потім перейшов в Google. Там його знайшов рекрутер з компанії SpaceX.


В компанії Маска Пахунов працює на посаді Senior Flight Software Engineer (старший інженер з програмного забезпечення).


За словами Олексія, Маск їм не заважає працювати та не втручається в їх роботу. Від них вимагають лише результат.


У 2015 році Пахунов відповідав за вдале приземлення Falcon 9.


За його словами, на кожен запуск призначається відповідальний інженер від кожної групи, що забезпечує запуск.


"Я був інженером, що відповідає за запуск F9-21 (перша успішна посадка), FH-1 (перший запуск Falcon Heavy) і декількох інших запусків від групи Flight Software. Крім іншого, я відповідав за те, щоб польотний софт, завантажений на ракету, включав в себе всі заплановані зміни та пройшов всі необхідні тести. Більшість людей, яких ви бачите в центрі управління польотом, — відповідальні інженери різних груп", — сказав Пахунов.


З Маском за сім років роботи Олексій спілкувався особисто лише двічі. Перший раз це було на корпоративі, другий раз — при форс-мажорних обставинах, коли треба було терміново приймати важливе рішення.



Як повідомляв "Апостроф", 30 травня в США космічне агентство NASA та компанія SpaceX Ілона Маска здійснили запуск ракети Falcon 9 з кораблем Crew Dragon, який доставив американських астронавтів на орбітальну станцію МКС.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/science/2020-06-02/istoricheskiy-zapusk-raketyi-maska-foto-i-rasskaz-ukraintsa-kotoryiy-vyivel-ee-na-orbitu/199111”

©1info.net