До Львівського перинатального центру доєднали центр репродуктології

470х200і22042020а

Депутати Львівської облради під час сесії 4 червня вирішили до обласного перинатального центру (вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові) приєднати центр репродуктивного здоров’я населення (вул. Короленка, 9 у Львові). За відповідне рішення проголосувало 58 обласних обранців, передає кореспондент Львівського порталу.

Об этом сообщает Слон



  • 470х200і22042020а

Мова йде про створення одного закладу, який надаватиме комплексну допомогу.

«Припинити комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення» (ідентифікаційний код юридичної особи 25249172, місцезнаходження: 79008, Львівська область, м. Львів, вул. Короленка, 9) шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» (ідентифікаційний код юридичної особи 20761103, місцезнаходження: 79032, Львівська область, м. Львів, вул. Дж. Вашингтона, 6)», – зазначається у проєкті рішення.

Також там вказується, що перинатальний центр є правонаступником майна центру репродуктивного здоров’я.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, така оптимізація дасть можливість повноцінно зберегти колектив, а також надасть можливості для його розвитку як одного цілого.

Додамо, що з початком другого етапу медичної реформи, який стартував 1 квітня, передбачається зміна системи фінансування закладів охорони здоров’я, відповідно деяким бракуватиме коштів на свою діяльність.

«У цій ситуації, яка склалася з фінансуванням, звісно, центр репродуктивного здоров’я має дефіцит коштів. Відповідно, прийнято рішення у колективі об’єднатися з обласним перинатальним центром», – сказала в.о. директора центру репродуктивного здоров’я Галина Сильвестер.



Своєю чергою очільниця перинатального центру Марія Малачинська наголосила на тому, об’єднання цих закладів дозволить замкнути цикл у перинатальному центрі, завдяки чому можна буде профілактувати безліч захворювань і знизити показники материнської та дитячої смертності.

«Дуже важливо, щоб пацієнти Львівської області та Львова отримували комплексну допомогу. Це може відбутися лише тоді, коли в одному закладі створені певні структурні підрозділи, які забезпечать надання меддопомоги за принципом замкнутого циклу. Тому складова репродуктивного здоров’я і планування сім’ї – один з етапів профілактики і лікування тих пацієнтів, які потребують допомоги вже в пологовому будинку…», – наголосила вона.



Як повідомляв Львівський портал, у лютому цього року обласний перинатальний центр очолила Марія Малачинська, яка очолювала центр репродуктивного здоров’я населення.

Раніше Марія Малачинська розповідала у інтерв’ю Львівському порталу, як «розкрутити» бренд перинатального центру і зробити так, щоб сюди приїздили пацієнти навіть з-за кордону, детальніше про це читайте тут.


Джерело статті: “https://portal.lviv.ua/news/2020/06/05/do-lvivskoho-perynatalnoho-tsentru-doiednaly-tsentr-reproduktolohii”

©1info.net