«Кожен сподівався, що нас почують»: на Буковині дві ОТГ готують судовий позов до Кабміну

«Кожен сподівався, що нас почують»: на Буковині дві ОТГ готують судовий позов до Кабміну
«Кожен сподівався, що нас почують»: на Буковині дві ОТГ готують судовий позов до Кабміну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 29 травня підписав розпорядження про затвердження перспективного плану Чернівецької області. На численні протести мешканців Новодністровська, Дорошівців та інших населених пунктів області, які перекривали дороги і пікетували ОДА, уряд уваги не звернув.

Об этом сообщает Редакция news

Затверджений план передбачає вилучення із складу Новодністровської міської ОТГ чотирьох сіл – Василівки, Ожевого, Білоусівки та Розкопинців. Об’єднана територіальна громада існуватиме лише в складі одного містечка. Таке рішення люди називають " беззаконням " та " свавіллям " .

Влада міста наголошує, що будуть оскаржувати рішення Кабміну в суді.

– Ми формуємо позов до суду, бо наші права порушені, – каже заступник міського голови Новодністровська Ігор Нажига. – Сподіваємося на нашу справедливу судову владу.

Ігор Нажига зауважує, що населення дуже роздратоване.

– Люди роздратовані, готові до радикальних дій. Хочуть виходити на великі акції протесту. Ми намагаємося їх стримувати, але довго робити це у нас не вийде. Люди зневірені у владі, кожен з нас сподівався, що цей перспективний план не затвердять, що нас почують.

Оскаржувати затверджений перспективний план області в суді буде й Сокирянська громада.

– Це абсурдний перспективний план. Деякі населені пункти, які, згідно з планом, увійшли до Сокирянської ОТГ, віддаленні від центру на 40 кілометрів. Мені не зрозуміла логіка таких дій, – каже міський голова Сокирян Василь Равлик.

Влада Сокирян теж готує позов до суду проти ОДА та Кабміну.

– Ми готуємо позов до суду проти Кабміну та ОДА. Облдержадміністрація не врахувала думку робочої групи, яка працювала над планом, думку громадськості та експертів. Я думаю, тут працювали під політичним тиском, стали на сторону окремих осіб, які мають бізнес на тих землях, – розповідає Василь Равлик. – Я думаю, що ми виграємо цей судовий процес.

Міський голова Сокирян зазначає, що писали низку звернень до президента, прем’єр-міністра та в ОДА, проте відповіді не отримали досі.

– Вперше за роки, коли я обіймаю посаду міського голови, ми не отримуємо відповіді на звернення, – коментує пан Василь.

" МБ " звертався по коментар до заступника міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди та депутата від партії " Слага народу " Віталія Безгіна, який входив до робочої групи, що розглядала проєкти перспективних планів, але на повідомлення в соцмережах і на телефонні дзвінки вони не відповідали.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/chernovtsy_news/201680-kozhen-spodivavsya-scho-nas-pochuyut-na-bukovyni-dvi-otg-gotuyut-sudovyy-pozov-do-kabminu.html”

©1info.net