В Україні кількість захворілих на коронавірус за добу перевищує кількість одужалих

Кількість нових виявлених випадків COVID-19 в Україні після трьох вихідних дещо знизилася, проте вже протягом п’яти днів щодобова кількість захворілих перевищує кількість одужалих.

Об этом сообщает Преступная Россия

Кількість нових випадків за добу в Україні. Графік: worldometers.info

Так, станом за 9 червня зафіксовано 394 нові випадки захворювання на коронавірус, одужали – 217 осіб. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській, Закарпатській, Житомирській областях та в Києві. Зокрема, у столиці за добу захворіли 33 людини, 37 одужали, двоє померли.

Востаннє кількість захворілих була меншою від кількості одужалих 4 червня. Водночас у цей день було зафіксовано найбільшу кількість випадків коронавірусу за весь час пандемії – 588 осіб. Одужали за добу 602 особи.

Кількість нових смертей за добу в Україні. Графік: worldometers.info

У Міністерстві охорони здоров’я зазначали, що протягом останніх днів фіксують збільшення кількості захворювань. Міністр Максим Степанов вважає, що є просте пояснення: «Суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій МОЗ, а пом’якшення карантинних заходів сприйняло як повне їх скасування». Зокрема, громадяни ігнорують рекомендації, користуючись громадським транспортом.

Логарифмічна крива випадків коронавірусу в Україні. Графік: worldometers.info

Загалом в Україні підтверджено 27 856 випадків COVID-19, з них 12 412 одужали, 810 померли. Проведено понад 437 тисяч ПЛР-тестувань та понад 46 тисяч ІФА-тестів.

За даними МОЗ, зависока інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення) – у Києві, Волинській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях, що не дозволяє послабити карантин.

Фото: facebook.com/cvODA

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/06/09/v-ukrayini-kilkist-zahvorilyh-na-koronavirus-za-dobu-perevyshhuye-kilkist-oduzhalyh/”

©1info.net