Росія не відмовилася від ідеї пробити сухопутний коридор у Крим, — віце-адмірал Гайдук

Сергій Гайдук. Фото: Дзеркало тижня.
На Азові потрібна розумна структура і склад угруповання військ, які б зменшили ризики як при дії диверсійно-розвідувальних груп противника, так і при висадці десанту.

Сергій Гайдук. Фото: Дзеркало тижня.

Кремль не відмовився від проекту «Новоросія», за яким Україна може втратити вихід до Азовського моря, а Росія — отримати сухопутний коридор в Крим. Таку точку зору в ексклюзивному інтерв’ю висловив колишній командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук, передають

Об этом сообщает Репортер

«Ситуація на лінії зіткнення сторін на Донбасі нестабільна. До того ж Кремль не відмовився від проекту "Новоросія", згідно з яким Україна може втратити всі виходи до моря. Росія не відмовилася від ідеї пробити уздовж берега Азовського моря сухопутний коридор в Автономну республіку Крим», — вважає віце-адмірал і додає, що в ситуації, що склалася політика України на Азові повинна бути проактивною.

Йдеться про необхідність збільшення військової присутності України в районі Азовського моря, де повинні бути представлені різні види і роди військ. «Якщо ми розуміємо, що є проблема з проходом Керченської протоки, то компенсувати морську складову можна за рахунок використання авіації і берегових підрозділів. Безумовно, для своєчасного виявлення противника необхідно нарощування системи розвідки і виявлення», — зазначив Сергій Гайдук.
За його словами, на Азові потрібна розумна структура і склад угруповання військ, які б зменшили ризики як при дії диверсійно-розвідувальних груп противника, так і при висадці десанту. «Всі дії на морі будуть залежати від дій на суші. Це закономірності і тенденції сучасної війни. Якщо будуть активізуватися дії на суші, то будуть активізовані і дії на морі», — підкреслив екс-командувач ВМСУ і додав: «У даній ситуації Росії дуже вигідні хаос і нестабільність в регіоні. Це впливає не тільки на військових, а й на цивільне населення, яке працює в морських портах Бердянська і Маріуполя».


Джерело:

Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/politic/rosiia-ne-vidmovylasia-vid-idei-probyty-sukhoputnyi-korydor-v-krym—vitse-admiral-haiduk-331391.html”

©1info.net