У Європі стрімко зростає безробіття: які ризики для українців

У Європі стрімко зростає безробіття: які ризики для українців
У Європі стрімко зростає безробіття: які ризики для українців

В Україні на 1 червня нарахували понад 510 тис. офіційно зареєстрованих безробітних.

Об этом сообщает Компромат

Щоправда, станом на травень без роботи реально залишилися приблизно 2,5-2,8 млн українців. Це пов’язано із поширенням коронавірусу та запровадженням карантину, пише ‘24 канал’.

Безробіття зросло і в Європі. Українських трудових мігрантів звільняють, щоби забезпечити роботою своїх громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз маємо формат життя ‘від зарплати до зарплати’ — фінансовий експерт

’Зрозуміло, що Україна не буде виплачувати дотації польським компаніям, щоб ті не звільняли українців’, — розповідає Олексій Кущ, експерт із питань економіки Інституту Growford.

В Іспанії на початок травня зафіксували 3,8 млн безробітних. З них майже 300 тис. тільки за один місяць втратили роботу. У Великій Британії за 2 тижні близько 0,5 млн осіб звернулися за допомогою з безробіття.

Щоб допомогти українцям під час карантину, уряд виділив 6 млрд₴ З них 1,277 млрд грн підуть на виплати допомоги через безробіття. Крім того, на період обмежень розмір мінімальної допомоги зросте з 650 грн до 1 тис.₴ Також компенсація виплачуватиметься з першого дня реєстрації у Службі зайнятості. Інші 4,723 млрд грн уряд направить на виплати допомоги з часткового безробіття.


Джерело статті: “http://fromua.news/article/9203372/u-Yevropi-strimko-zrostaie-bezrobittya-yaki-riziki-dlya-ukraintsiv/”

©1info.net