В Італії родичі людей, померлих від коронавірусу, подали скарги в прокуратуру

Пʼятдесят осіб, родичі яких померли від коронавіруса, подали скарги в прокуратуру міста Бергамо. Вони вимагають знайти людей, винних у великій кількості смертей в італійському регіоні Ломбардія.

Об этом сообщает Репортер

Про це повідомляє AFP.

«Ми не хочемо помсти, ми хочемо справедливості», — сказав Стефано Фуско. Його дідусь помер від вірусу в будинку престарілих в березні.

Щоб координуватися з іншими людьми, які опинилися в подібній ситуації Фуско створив групу в Facebook, яка називається «Правда і справедливість для жертв COVID-19». Зараз у ній понад 55 тисяч користувачів.

За словами Фуско, найближчим часом активісти планують підготувати і надіслати в прокуратуру ще 150 скарг від інших жителів регіону. При цьому, один з активістів заявив, що вони не будуть вимагати матеріальну компенсацію.

За інформацією ANSA.it, прокурори в Бергамо збираються допитати в якості свідків премʼєр-міністра Джузеппе Конте, міністра охорони здоровʼя Роберто Сперанца і міністра внутрішніх справ Лучану Ламорджезе у звʼязку з їхньою ймовірною нездатністю встановити і закрити «червоні зони» в Ломбардії.

  • Італія стала епіцентром коронавірусу в Європі. За період пандемії тут захворіли більше 235 тисяч осіб. Померли більше 34 тисяч хворих.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45052-v-italiji-rodichi-lyudey-yaki-pomerli-vid-koronavirusu-podali-skargi-do-prokuraturi”

©1info.net