Ексміністра Кожару, якого підозрюють у вбивстві, знову взяли під варту

Київський апеляційний суд скасував рішення суду попередньої інстанції й тим самим змінив запобіжний захід колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі, якого підозрюють у вбивстві Сергія Старицького. Його знову відправили під варту, а суму застави збільшили у 7 разів.

Об этом сообщает Устинов троллит

​Про це повідомила донька загиблого екскерівника телеканалу «Інтер» Катерина Старицька.

«Кожарі знову збільшили заставу до 14 млн і винесли постанову взяти під варту в залі суду. Є ще надія на наше правосуддя» — написала вона.

Нагадаймо, 25 березня Кожарі повідомили про підозру в умисному вбивстві колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького. У разі доведення вини йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі.

За даними прокуратури, 21 лютого Старицький та Кожара, перебуваючи в будинку ексміністра, випили. Потім між ними виник конфлікт, а згодом — бійка. Далі в ексміністра Кожари начебто виник мотив для вбивства Старицького. За версією обвинувачення, він піднявся на другий поверх до спальні та взяв пістолет, а згодом вже на кухні вдарив Старицького пістолетом в область потилиці, після чого вистрілив.

Прокурор стверджує, що підозрюваний намагався приховати злочин і вчинив «інсценування на самогубство». Сам Кожара наполягає, що у нього не було конфлікту зі Старицький і що той вчинив самогубство.

27 березня суд взяв під варту на 2 місяці Леоніда Кожару з альтернативою застави у розмірі 14 млн₴

18 травня Кожарі зменшили розмір застави з 14 мільйонів гривень до 2,1 мільйона гривень, і 21 травня він вийшов із СІЗО, внісши потрібну суму.

Старицький був колишнім керівником телеканалу «Інтер», гендиректором телекомпанії «Тоніс» та одним з власників рекламного холдингу Atlantic group.

Леонід Кожара обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Миколи Азарова у 2012-2014 роках.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/eksministra-kozharu-yakogo-pidozryuyut-u-vbivstvi-znovu-vzyali-pid-vartu”

©1info.net