Сергій Стерненко — Коли наступне засідання суду — новини України

Шевченківський районний суд переніс засідання з обрання міри запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку на 15 червня.

Об этом сообщает Русский слон

Під час засідання прокуратура зачитала текст підозри Стерненку, та заслухала у якості свідків нардепів Соломію Бобровську («Голос»), Гео Лероса та Дмитра Гуріна (обидва — «Слуга народу»). Також нардепка від «Європейської солідарності» Яна Зінкевич попросила суд віддати активіста на поруки.

11 червня Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 263 КК). У СБУ визнали, що на Стерненка напали Олександр Ісайкул та Іван Кузнєцов, який загинув, і що був факт самозахисту, але «подальші дії ставлять під сумнів вищезгадану версію». Прокуратура сьогодні проситиме про цілодобовий домашній арешт.

  • У пʼятницю біля суду зібралися кілька сотень людей, які проводили акцію на підтримку активіста. Сам активіст заявив відвід судді, але той його не задовільнив. У приміщенні Шевченківського райсуду Києва мітингувальники почали бійку з охороною. Суд відмовив Стерненку у відводі прокурора в його справі.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/45217-obrannya-zapobizhnogo-zahodu-sternenku-vidklali-do-15-chervnya”

©1info.net