ВООЗ не вважає сплеск нових випадків COVID-19 після послаблення карантину другою хвилею пандемії

REUTERS / Sergio Moraes

Об этом сообщает FLB

Графіті на тему коронавірусу в Ріо-де-Жанейро, Бразилія

REUTERS / Sergio Moraes


Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) стурбована зростанням захворюваності на коронавірус, яке почалося в деяких країнах після виходу з карантину.

Хронiки коронавірусу. Останні новини
Все про епідемію коронавірусу в світі та карантин в Україні
Надсилаємо щоденно о 08:00

Про це заявив директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан.

«Не дивно, що в будь-якій країні після скасування жорстких карантинних заходів з’являються нові осередки хвороби. Це не обов’язково є другою хвилею», — цитує його заяву The Guardian.

За його словами, велика частина світу все ще переживає першу хвилю пандемії, а деяким країнам вдалося згладити криву захворюваності.

Читайте також:

«Вирішили, що загрози COVID-19 немає». Степанов пояснив антирекорд нових випадків коронавірусу в Україні

Представник ВООЗ наголосив, що для того щоб уникнути повернення коронавірусу, країнам необхідно навчитися жити з ним.

«Ми повинні знайти баланс між боротьбою з вірусом і економічними і соціальними наслідками карантину: це складна дилема», — сказав він.

Коронавірус в світі виявлено ​​більш ніж у 7,5 млн осіб, свідчать дані університету Джонса Хопкінса. Перше місце за загальною кількістю підтверджених випадків займають США з 2 млн інфікованих.

Всього в світі померли понад 420 тисяч осіб з COVID-19, понад 113 тисяч з них припадають на США. Щонайменше 3,4 млн ​​осіб одужали від коронавірусу.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/druga-hvilya-pandemiji-shche-ne-nastupila-vooz-ostanni-novini-50093942.html”

©1info.net