МЗС України: Майже 30 українських послів очікують на ротацію

Міністерство закордоних справ України / Facebook

Об этом сообщает Устав

Дмитро Кулеба

Міністерство закордоних справ України / Facebook


Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що майже 30 послів і керівників представництв України за кордоном очікують на ротацію.

Про це Кулеба заявив під час онлайн-презентації «100 днів змін в МЗС» в понеділок.

«У нас в цілому є 82 посади послів і 7 керівників представництв при міжнародних організаціях. Зараз у нас в роботі, тобто на відкликання і на призначення — майже 30. Тобто це означає, що когось ми відкликаємо, когось ми призначаємо. Але призначення посла — це завжди дуже тривалий процес і передбачає багато елементів, тому всі ці люди з того списку, який я назвав, знаходяться на різних стадіях призначення», — сказав міністр.

Керівник МЗС підкреслив, що йому також не подобається ситуація з наявністю великої кількості вакантних посад послів України за кордоном, тому він намагається виправити цю ситуацію.

Під час онлайн-презентації Кулеба також назвав чотири ключові досягнення за 100 днів роботи на посаді глави дипломатичного відомства.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/mzs-ukrajini-pro-rotaciyu-ukrajinskih-posliv-za-kordonom-novini-ukrajini-50094244.html”

©1info.net