Саакян: Україну визнано учасником Програми розширених можливостей НАТО. Це круто, але варто звернути увагу на інше

Рішенням Північноатлантичної ради Україну визнано учасником Програми розширених можливостей НАТО.

Об этом сообщает Московский репортер

Окрім того, що це круто, я звернув увагу на інше. Це рішення приймалося консенсусом (в НАТО тільки так). Тобто 30 із 30 країн його підтримали.

Це показник сприйняття нас, але і перемога нашої дипломатії. Оскільки особливий інтерес становить підтримка цього рішення Угорщиною. (Вангую, що тепер зустріч Зеленського і Орбана відбудеться).

Читайте також: Столтенберг рассказал о приоритетах развития НАТО до 2030 года

З самого обрання Зеленського, Орбану дуже кортить зустрітися, але в офісі відверто затягували. Аргументували це відтермінування потребою досягнення згоди по всьому комплексу питань, ставлячи окремий акцент на саботуванні Орбаном нашої інтеграції з НАТО. При цьому прийняли Сіятро, озвучили цей меседж, але Орбана запросили на потім.

Судячи з усього, ця стратегія дала плоди і Угорщина зробила свій крок, а отже шанси такої зустрічі зросли, а ми вийшли із пату на цьому напрямку.

Окремо, звісно, цікаво буде подивитися на фінал по децентралізації, щодо громад і районів в одній із областей. Це також може бути показовим.

А круто це рішення тому що, як партнер НАТО з розширеними можливостями, Україна матиме цілий ряд додаткових можливостей: доступ до механізмів оперативного планування, обміну інформацією, обміну розвідданими, гарантовану участь у навчаннях Сил реагування НАТО та їх плануванні, а також можливості для персоналу обіймати посади в Міжнародному військовому штабі НАТО та інших командних структурах Альянсу та багато чого іншого.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

Олег СААКЯН



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1592241593-saakyan-ukrayinu-viznano-uchasnikom-programi-rozshirenih.html”

©1info.net